08 Απρ Κοσμοtechnology: iPad 2

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 2557 φορές

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Apple διέθεσε το iPad 1 στο καταναλωτικό κοινό κι έφερε επανάσταση δημιουργώντας μια καινούργια κατηγορία, αυτήν των tablet pc. Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν το νέο δημιούργημα του Steve Jobs το iPad 2 κυκλοφόρησε στα καταστήματα της Ευρώπης (ναι ναι και στην Ελλάδα) και προκάλεσε φρενίτιδα καταναλωτισμού όπως κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί κάποιο νέο προϊόν. Ο σχεδιασμός της συσκευής παραμένει σταθερός, είναι κατά 80 γραμμάρια πιο ελαφριά από την 1 έκδοση κι αυτό το κάνει ακόμη πιο άνετο στη χρήση.

Το iPad 2 κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις (μία με WiFi και μία με WiFi και 3G), με κάθε μία από αυτές να αποτελείται από τρία διαφορετικά μοντέλα, με χωρητικότητες 16GB, 32GB και 64GB ενώ διαθέτει Α5 επεξεργαστή του προσφέρει διπλάσια ταχύτητα, σε σχέση με το περσινό μοντέλο που είχε Α4, καθώς και διπλάσια διαθέσιμη μνήμη (512MB RAM αντί για 255MB) κάτι που αυτόματα σημαίνει πιο γρήγορο φόρτωμα στις εφαρμογές, ταχύτερη μετάβαση από το ένα πρόγραμμα στο άλλο και γενικότερα πολύ πιο άνετη χρήση. H οθόνη αφής παραμένει στα ίδια επίπεδα με ανάλυση 1024x768 και πολλαπλές επιλογές στη γωνία θέασης. Σημαντικές προσθήκες στο iPad 2 είναι οι δύο κάμερες που έχουν προστεθεί στο μπροστινό και πίσω τμήμα της συσκευής, καθώς και η δυνατότητα για προβολή (μέσω ειδικού ΗDMI αντάπτορα) της εικόνας σε οποιαδήποτε HD τηλεόραση. Βελτίωση είχαμε και στον Safari browser με αποτέλεσμα να σερφάρετε πιο γρήγορα στο διαδίκτυο.

Στην χώρα μας η τιμή του φθηνότερου μοντέλου iPad 2 (με Wifi χωρίς 3G 16 GΒ) είναι στα 509 ευρώ ενώ το ακριβότερο (Wifi,3G 64 GΒ) φτάνει τα 839 ευρώ. Στη χώρα μας κυκλοφόρησαν μόλις 200 συσκευές που έγιναν ανάρπαστες από τα πρώτα λεπτά και σίγουρα όποιος θέλει να το προμηθευτεί σήμερα θα πρέπει να κάνει λιγάκι υπομονή, εκτός κι αν κάνει κανένα ταξιδάκι στο εξωτερικό όπου εκεί οι τιμές λιγάκι διαφέρουν (η οικονομική έκδοση στην Αμερική πωλείται γύρω στα 350$).