08 Απρ Αυτό το ήξερες;

Γράφτηκε από Theodora Prodromidou Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 2716 φορές

Πως προέκυψε το: «Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε»

Ο Αγγελάκης Νικηταράς από την Τριπολιτσά ήταν πολύ στενός φίλος με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Ο Νικηταράς λοιπόν είχε ζητήσει από τον στενό του φίλο να  βαφτίσει το παιδί του. Κανονικά θα τον έβγαζαν Γιάννη. Αλλά για να τιμήσει τον φίλο του (τί στενοί φίλοι θα ήταν άλλωστε) αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα του νονού. Δηλαδή Θεόδωρο.

Ο Κολοκοτρώνης γνωστός στην ιστορία για τις πολλές μάχες που έδωσε , όπως ήταν φυσικό , δεν είχε πολύ χρόνο στην διάθεσή του. Και πάντα ως καλός και στενός του φίλος ο Νικηταράς το γνώριζε. Μια μέρα λοιπόν ο Νικηταράς στέλνει μήνυμα στον φίλο του να έρθει για τα βαφτίσια. Ο Κολοκοτρώνης όμως λόγο «ανειλημμένων υποχρεώσεων» δεν μπόρεσε να πάει και να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στον φίλο του. Στέλνει λοιπόν και ο Νικηταράς δεύτερο μήνυμα μετά από ένα μήνα. Ο Κολοκοτρώνης λοιπόν , έχοντας και το άγχος ότι το παιδί παραμένει αβάπτιστο , ξεκίνησε με δύο παλικάρια του να πάει στο χωριό και να ετοιμαστεί για την βάπτιση.

Μόλις όμως μπήκε στο σπίτι του φίλου του, προς έκπληξή του , δεν είδε το μωρό , ούτε και κάποια ετοιμασία για την βάπτιση. Τι είχε συμβεί; Ο Νικηταράς όπως είπαμε ήταν πολύ στενός φίλος του Κολοκοτρώνη. Ως τέτοιος φίλος λοιπόν , ήξερε ότι ο Κολοκοτρώνης , απασχολημένος από τα καθήκοντά του (μάχονταν για την ελευθερία της χώρας μας) θα αργούσε σίγουρα να τους επισκεφτεί. Έτσι , όταν η γυναίκα του ήταν έτοιμη να γεννήσει , έστειλε μηνύματα στον Κολοκοτρώνη να έρθει για την βάπτιση.

Ο Κολοκοτρώνης  , ακούγοντας την δικαιολογία του φίλου του ξέσπασε σε γέλια λέγοντας:

- Μωρέ , ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε;