24 Μαϊ Κοσμοtechnology: Φωνητικός φορτιστής κινητού

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 2402 φορές

 

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για φόρτιση του κινητών μέσω ηλιακής ενέργειας ή μέσω αιολικής ενέργειας. Αυτή την φορά όμως έρχεται κάτι πρωτοποριακό. Πλέον έχουμε την δυνατότητα να φορτίζουμε το κινητό μας με την δύναμη της φωνής μας!

Για την ακρίβεια Κορεάτες επιστήμονες κατασκεύασαν μια συσκευή η οποία μετατρέπει τον ήχο της ομιλίας μας σε ηλεκτρισμό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φορτίζουμε το κινητό μας απλά με την χρήση της φωνής μας. Μάλιστα όσο πιο δυνατά μιλάμε τόσο πιο γρήγορα φορτίζει το κινητό!

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί νήματα από οξείδιο του ψευδαργύρου που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια. Με τη βοήθεια μιας μικροσκοπικής επιφάνειας που είναι στο πάνω  μέρος, η συσκευή απορροφά τους ήχους και προκαλεί δόνηση ανάλογα με τα ηχητικά κύματα που που παίρνει.

Η δόνηση αυτή προκαλεί την συμπίεση των συρμάτων του οξειδίου του ψευδαργύρου και δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα που φορτίζει τη μπαταρία. Η συσκευή δεν είναι ακόμα έτοιμη αλλά όλα δείχνουν ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη και θα έχει την δυνατότητα να παράγει ακόμα περισσότερο ρεύμα!