18 Απρ Cine news

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 1251 φορές

H συγκλονιστική ιστορία απαγωγής της Αυστριακής Νατάσα Κάμπους που έπεσε θύμα απαγωγής από τον Βόλφγκανγκ Πρικλοπίλ και παρέμεινε όμηρος για οκτώ χρόνια στο υπόγειο του σπιτιού του, θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την δημιουργική ομάδα της γερμανικής ταινίας «Πτώση».

Η ταινία θα καλύπτει όλο το χρονικό διάστημα της ομηρείας της Κάμπους, από την απαγωγή της στην ηλικία των 10 ετών μέχρι την απόδρασή της οκτώ χρόνια αργότερα, το 2006. Στο ενδιάμεσο, η Κάμπους ζούσε φυλακισμένη σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο χωρίς παράθυρα και δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμο.

Ο επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής, Μάρτιν Μόσκοβιτς, συνέκρινε την ιστορία με αρχαίο ελληνικό μύθο, λέγοντας ότι είναι «σαν την ιστορία του Προμηθέα. Όπως αυτός σχημάτισε έναν άνθρωπο από πηλό, έτσι και ο απαγωγέας της Κάμπους προσπάθησε να δημιουργήσει μια γυναίκα σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες και φαντασία. Αλλά αυτή τον αψήφησε και θριάμβευσε.»

Προς το παρόν, η ταινία έχει τον τίτλο «3096», δηλαδή ο αριθμός των ημερών που η Κάμπους πέρασε με τον απαγωγέα της, τίτλο που μοιράζεται με το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Κάμπους και το γερμανόφωνο ντοκιμαντέρ του 2010. Θέλοντας να συλλάβουν την αίσθηση της κλειστοφοβίας, μάλιστα, το συνεργείο δημιούργησε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και ακριβώς τις διαστάσεις του δωματίου που έζησε όλα αυτά τα χρόνια η Κάμπους: 2x3.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κέρδισε η Ιρλανδή ηθοποιός Αντόνια Κάμπελ Χιουζ, που είναι κυρίως γνωστή για τις τηλεοπτικές της δουλειές στη Μεγάλη Βρετανία και δύο μικρούς ρόλους στο «Bright Star» της Τζέιν Κάμπιον και το πιο πρόσφατο «Albert Nobbs». Δίπλα της θα βρίσκεται ένας από τους πιο υποσχόμενους ευρωπαϊκούς σταρ, ο Δανός ηθοποιός Θούρε Λίντχαρντ στο ρόλο του απαγωγέα.

Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Μάιο στο Μόναχο ενώ η κυκλοφορία της ταινίας προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2013.