29 Μαρ Cine news: «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» γίνονται σήριαλ

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 1119 φορές

Οι «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», η τεράστια επιτυχία του 2003, με το Μάρτιν Σκορσέζε στο τιμόνι και τους Ντάνιελ ντέι Λιούις, Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κάμερον Ντίαζ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ετοιμάζεται να αναβιώσει ως τηλεοπτική σειρά!

Ο ίδιος ο δημιουργός αναλαμβάνει να «στήσει» το πρότζεκτ για λογαριασμό της Miramax, η οποία σχεδιάζει να δείξει πολλές από τις συμμορίες των αμερικανικών πολιτειών που μπορεί να ξεκίνησαν την εποχή που περιέγραψε ο Σκορσέζε στη διάσημη ταινία του, αλλά μετά από χρόνια συνεχίζουν τη δράση τους.

Ο Σκορσέζε έχει ξανασυνεργαστεί σε πιλότο τηλεοπτικής σειράς για το «Broadwalk Empire», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Miramax υπογράμμισε ότι θα ήταν αδύνατο να προχωρήασει η εταιρεία σε ένα τέτοιου είδους πρότζεκτ χωρίς τη συγκατάθεση αλλά και τη συνδρομή του Σκορσέζε: «Η εμμονή του με την ποιότητα και η τέχνη του στην κινηματογραφική αφήγηση τον καθιστούν τον πλέον κατάλληλο συνεργάτη για μια σειρά, επάνω στο θέμα της οποίας έχει δουλέψει, αφήνοντας πίσω ένα εξαιρετικό φιλμ».

«Οι χαρακτήρες και οι αφηγήσεις αυτού του κομματιού της αμερικανικής Ιστορίας ήταν αδύνατο να χωρέσουν στο σύνολό τους σε μια μόνο ταινία. Η τηλεοπτική σειρά έχει το πλεονέκτημα του χρόνο, μέσα στον οποίο μπορούμε να περιγράψουμε σε εικόνες το φαινόμενο του οργανωμένου εγκλήματος όχι μόνο στη γέννησή του, αλλά και με όλα όσα μας κληροδότησε, επηρεάζοντας τη δομή της κοινωνίας και τη ζωή των πολιτών» δήλωσε ο Μάρτιν Σκοσέζε.

Οι σεναριογράφοι της ταινίας Τζέι Κοξ, Στίβεν Ζαΐλιαν και Κένεθ Λόνεργκαν επιστρέφουν για να επεξεργαστούν σενάριο για τη σειρά, ενώ το μεγάλο στοίχημα του σκηνοθέτη και των παραγωγών θα είναι φυσικά το καστ, το οποίο θα κληθεί να αναμετρηθεί με το ταλέντο των Ντέι Λιούις και Ντι Κάπριο.