24 Σεπ Cine news: Η Κέιτ Μπλάνσετ γίνεται σκηνοθέτης

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 1663 φορές

Την αγαπήσαμε ως ηθοποιό και την είδαμε να βραβεύεται με Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες. Η Κέιτ Μπλάνσετ αφού μας κέρδισε με το ερμηνευτικό της ταλέντο, τώρα ετοιμάζεται να μας αποδείξει και το σκηνοθετικό, καθώς ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την πρώτη της ταινία, μια κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Χέρμαν Κοχ, με τίτλο "Το Δείπνο".

Ο Όρεν Μόβερμαν που έγραψε και σκηνοθέτησε τις ταινίες Παράπλευρες Απώλειες και Στα Όρια, γράφει ήδη το σενάριο. Ο σεναριογράφος βέβαια, δεν είναι άγνωστος στην Μπλάνσετ, αφού είχε συνυπογράψει και το σενάριο του I`m Not There, μιας ταινίας που της χάρισε υποψηφιότητα δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Το κεντρικό θέμα του βιβλίου μας θυμίζει αρκετά αυτή του θεατρικού έργου (2006) της Γιασμίνα Ρεζά, που πρόσφατα μετέφερε ο Πολάνσκι στη μεγάλη οθόνη με τίτλο Ο Θεός της Σφαγής. Η ιστορία εξελίσσεται ένα καλοκαιρινό απόγευμα στο Άμστερνταμ όπου δυο παντρεμένα ζευγάρια βγαίνουν για φαγητό σε ένα σικ εστιατόριο. Κι ενώ τα φανταχτερά εδέσματα διαδέχονται το ένα το άλλο στο τραπέζι, η θεματολογία της κουβέντας εναλλάσσεται μεταξύ της ρουτίνας της δουλειάς και της χαλαρότητας των διακοπών. Υπάρχει όμως κι ένα πολύ σημαντικό θέμα που ήταν ο κύριος λόγος αυτής της συνάντησης, το οποίο για να συζητηθεί τα μαχαίρια πρέπει να ακονιστούν... Κάθε ζευγάρι έχει έναν γιο 15 χρονών. Τα δυο αγόρια διέπραξαν ένα φρικιαστικό έγκλημα, το οποίο έχει κινητοποιήσει τις αρχές και η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

Η Μπλάνσετ σκέφτεται το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει ως μία από τις δύο συζύγους, κάτι που μας κάνει να περιμένουμε με μεγάλη αγωνία την ανακοίνωση του καστ.