07 Ιαν Το θέατρο στον κόσμο: "Οι Δούλες"

Γράφτηκε από την Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 519 φορές

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ του JeanGenet

Η «Ομάδα Τέχνης Oberon» παρουσιάζει το έργο «Οι Δούλες (LesBonnes)» του JeanGenet.

Οι αδελφές Κλαίρη και Σολάνζ στην υπηρεσία της Κυρίας. Κάθε φορά που απουσιάζει η Κυρία παίζουν μια παράσταση. Φορούν τα ρούχα της και καταστρώνουν την εξόντωσή της. Σκληρές και αδυσώπητες θα ξεπεράσουν τα όρια.

Ο Jean Genet γράφει τις «Δούλες» το 1947, ως αντίδραση σε μια κοινωνία που κυριαρχεί η ψευτιά, η προδοσία, η βία, η εκμετάλλευση και η κοινωνική ανισότητα.

Το έργο βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία τη δεκαετία του 1930. Ο Genet, χρησιμοποιώντας πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία και ως βασικό μέσο της εξέγερσης των χαρακτήρων του την μεταμφίεση, φτιάχνει ένα κόσμο που βρίσκει έκφραση όχι τόσο στην ίδια τη διαμαρτυρία, αλλά στην τελετουργική πράξη της δημιουργίας του «κόσμου» αυτού .

Κάνοντας αναγωγή των χαρακτήρων και των βαθύτερων νοημάτων του έργου στο σήμερα το καθιστούν απολύτως σύγχρονο με τους ίδιους προβληματισμούς και ανάγκες εκτόνωσης των απογοητευμένων και περιθωριοποιημένων της κοινωνίας.

Συντελεστές Μετάφραση : Oberon Art GroupΣκηνοθεσία: Διονύσης ΚαραθανάσηςΣκηνικά - Κοστούμια: Κέλλυ ΕφραιμίδουΣχεδιασμός Φωτισμών : Διονύσης Καραθανάσης - Κέλλυ ΕφραιμίδουΕπιμέλεια κίνησης : Μαριάνθη ΨωματάκηΒοηθός Σκηνοθέτη : Δήμητρα ΣιάχουΕπιμέλεια trailer : Μιχάλης ΓιαγκουνίδηςΦωτογραφίες : Χρύσα ΜανδαλιανούΟργάνωση Παραγωγής : Απόστολος ΛιάπηςΠαραγωγή: «Ομάδα Τέχνης Oberon»Παίζουν οι ηθοποιοί : Ντιάνα Ζαχαροπούλου, Ιωάννα Λαμνή, Μελίνα Τριανταφυλλίδου.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

9 Ιανουαρίου - 14 Φεβρουαρίου 2017

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο(φοιτητικό, ομαδικό), 5 ευρώ ανέργων