10 Ιαν Ζήσε καλύτερα: Τροφές που μας ζεσταίνουν

Γράφτηκε από την Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 1459 φορές

Για να αντιμετωπίσουμε το κρύο το σημαντικό είναι να έχουμε έναν γερό οργανισμό που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές καιρικές συνθήκες. Για να γίνει αυτό πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού.

Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος είναι το φαγητό.

-     Τις ημέρες του κρύου πρέπει να καταναλώνουμε σχεδόν κάθε τρεις ώρες, μικρά γεύματα, ώστε ο οργανισμός να κάνει καύσεις και να λειτουργεί σε πιο υψηλούς ρυθμούς. Οι θερμίδες από το φαγητό αποτελούν αντίδοτο στο κρύο.

-     Οι ζεστές σούπες είναι μια πολύ καλή λύση. Είναι εύγευστες, ελαφριές για το στομάχι και το σημαντικότερο μας δίνουν τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε, αφού έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β και C καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο το μαγνήσιο ο σίδηρος το κάλιο κ.α.

-     Το σκόρδο, επίσης είναι ένα δυνατό όπλο κατά των ιώσεων και του κρυολογήματος. Όπως και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε (ελιές ελαιόλαδο, ξηροί καρποί) που είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας προστατεύουν από το κρυολόγημα.

-     Η βιταμίνη C (πορτοκάλια, ακτινίδια, γκρέιπ φρουτ) μας βοηθά πολύ να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. Γενικά πάντως τα μανιτάρια, το μπρόκολο, οι ξηροί καρποί και οι φακές είναι ιδανικά για το κρύο αφού και θερμίδες μας δίνουν αλλά και πολλά στοιχεία που μας βοηθούν στην αντιμετώπιση του.