16 Μαϊ Ζήσε καλύτερα: Πως επηρεάζει τη νοημοσύνη των παιδιών η συμμετοχή των μπαμπάδων στην ανατροφή τους

Γράφτηκε από την Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 667 φορές

Οι μπαμπάδες που περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, μπορούν να επιδράσουν θετικά στη νοημοσύνη τους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα των ερευνητών του Imperial College του Λονδίνου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ένας ευαίσθητος, ήρεμος και χωρίς άγχος πατέρας, μπορεί να επηρεάσει θετικά την νοημοσύνη των παιδιού του. Η ενίσχυση των ικανοτήτων του παιδιού λόγω της ενασχόληση του πατέρα, ισχύει μάλιστα ανεξαρτήτως του οικονομικού και κοινωνικού στάτους της οικογένειας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τη συμπεριφορά και αλληλεπίδραση 128 πατεράδων με τα μωρά τους όταν αυτά ήταν τριών μηνών. Στη συνέχεια εκτίμησαν την νοητική ανάπτυξη των παιδιών μετά από ένα έτος, καθώς και στην ηλικία των δύο ετών. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι υπήρχε ένας ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στον βαθμό ενασχόλησης των μπαμπάδων με τα παιδιά τους και στις καλές επιδόσεις των παιδιών σε νοητικά τεστ. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Infant Mental Health Journal.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής «το ξεκάθαρο μήνυμα για τους νέους μπαμπάδες είναι να ασχολούνται και να παίζουν με τα παιδιά τους. Ακόμη και όταν είναι μωρά, το παιχνίδι και η αλληλεπίδραση μαζί τους μπορεί να επιδράσει θετικά».