16 Φεβ Ζήσε καλύτερα: Ποια αντικείμενα πρέπει να καθαρίζουμε συχνά για να αποφύγουμε τις ιώσεις

Γράφτηκε από την Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 409 φορές

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως οι ιοί της γρίπης και του κρυολογήματος μπορούν να μολύνουν αντικείμενα τα οποία αγγίζουμε καθημερινά και να παραμείνουν εκεί από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι… έξι μέρες! Η διάρκεια καθορίζεται από το είδος της επιφάνειας, την υγρασία, τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, καθώς και το είδος του ιού.

Ας έχουμε όμως στο μυαλό μας τα βασικά αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή και αν γίνουμε πιο επιμελείς στην καθαριότητα και απολύμανσή μας, θα γλιτώσουμε τόσο εμείς όσο και τα μέλη της οικογένειας από τις ιώσεις.

Κινητό τηλέφωνο

Το κινητό είναι προέκταση του χεριού μας και του αυτιού μας πλέον. Αλλά το έχεις απολυμάνει ποτέ; Μάλλον όχι. Σκέψου λοιπόν πόσο βρώμικο μπορεί να είναι αφού σπάνια το πιάνουμε αφού πρώτα έχουμε πλύνει τα χέρια μας.

Λάπτοπ

Τα πλήκτρα και η οθόνη λειτουργούν συνεχώς, σκονίζονται, τα ακουμπάμε χωρίς να σκεφτόμαστε την καθαριότητα τους. Ακόμη και φαγητό μας πέφτει πάνω... Μήπως θέλει κάτι παραπάνω από ξεσκόνισμα;

Πόμολα

Αυτά και αν τα πιάνουμε με τα χέρια μας όλη την ώρα μέσα στο σπίτι. Θέλουν καλό καθάρισμα και απολύμανση όπως και όλα τα άλλα μέρη του σπιτιού.

Τηλεκοντρόλ

Είναι από τα αντικείμενα που αγγίζουμε με μεγάλη συχνότητα όταν βρισκόμαστε στο σπίτι ή σε επαγγελματικούς χώρους όπου η χρήση τους είναι απαραίτητη, με αποτέλεσμα η επιφάνεια τους να είναι γεμάτη μικρόβια.

Πάγκος κουζίνας – βρύση

Ειδικά στην κουζίνα, όπου μαγειρεύουμε και τρώμε, πρέπει στη συνέχεια να καθαρίζονται όλα διεξοδικά. Φροντίζουμε να μη μένουν υπολείμματα καθώς εκεί θα αναπτυχθούν περισσότερα μικρόβια. Ένα πέρασμα με βρεγμένο πανί και λευκό ξύδι είναι μια εύκολη, αποτελεσματική και οικολογική λύση.

Πετσέτες και βρύσες μπάνιου

Ο χώρος του μπάνιου είναι γεμάτο υγρασία και όπως όλοι ξέρουμε θέλει καλή καθαριότητα, ειδικά οι βρύσες πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και να προτιμάμε ειδικά απορρυπαντικά. Ενώ οι πετσέτες πρέπει πάντα να στεγνώνουν καλά πριν τις ξαναχρησιμοποιήσουμε και να τις αντικαθιστούμε μετά από τρεις ή τέσσερις χρήσεις.