09 Μαϊ Eurovision stories: Εκτός τελικού η Ελλάδα, πέρασε η Κύπρος!

Γράφτηκε από την Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 217 φορές

Παρά τα αρχικά προγνωστικά που έδιναν το τραγούδι "Όνειρό μου" με την Γιάννα Τερζή να περνάει στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, η εμφάνιση στον πρώτο ημιτελικό της Τρίτης τελικά δεν μας έδωσε το εισιτήριο για την μεγάλη βραδιά. Η ελληνική συμμετοχή έμεινε εκτός τελικού για δεύτερη φορά από τότε που καθιερώθηκαν οι ημιτελικοί. Αν και η ελληνική αποστολή άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και υπήρχε αισιοδοξία για την πρόκριση, ο αποκλεισμός δεν ήταν αναμενόμενος.

Δείτε εδώ την εμφάνιση μας στον ημιτελικό:  https://youtu.be/-XOR1DhtDC0

Τα τραγούδα του Ισραήλ, της Τσεχίας και της Κύπρου που εμφανίζονταν ως φαβορί προκρίθηκαν και θα αναμετρηθούν στον τελικό του Σαββάτου. Η Ελένη Φουρέιρα εντυπωσίασε με μια ιδιαίτερα εκθαμβωτική παρουσία πάνω στη σκηνή του Altice Arena και φιγουράρει ήδη ως το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση με το "Fuego". Δείτε εδώ την εμφάνισή της στον ημιτελικό:  https://youtu.be/-DRsfNObKIQ?t=22 

Το αποτέλεσμα της βραδιάς κρίθηκε από το televoting και τις ψήφους των επιτροπών, σε ποσοστό 50- 50, ενώ οι χώρες που πέρασαν ανακοινώθηκαν με τυχαία σειρά και όχι με βάση τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν

Οι χώρες που προκρίνονται στον τελικό είναι οι εξής με τη σειρά που ανακοινώθηκαν: Αυστρία, Εσθονία, Κύπρος, Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φιλανδία και η Ιρλανδία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την τηλεθέαση, η προβολή του Α' ημιτελικού στην ΕΡΤ σημείωσε 22,3% στο γενικό σύνολο και 23.9% στο δυναμικό κοινό 18-54.