14 Μαϊ Eurovision stories: Πρώτο το Ισραήλ, δεύτερη η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και μεγάλα νούμερα τηλεθέασης

Γράφτηκε από την Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 991 φορές

Η Netta Barzilai και το «Toy» μετά από μια ψηφοφορία-θρίλερ κατάφεραν να κερδίσουν τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και έτσι το Ισραήλ μετράει τέσσερις νίκες συνολικά στην ιστορία του θεσμού.  

Η Ελένη Φουρέιρα πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε έγραψε ιστορία για την Κύπρο!

Η πεντάδα των νικητών της 63ης Eurovision είναι η ακόλουθη:

1. Ισραήλ 529 βαθμοί

2. Κύπρος με 436 βαθμοί

3. Αυστρία με 342 βαθμοί

4. Γερμανία με 340 βαθμοί

5. Ιταλία με 308 βαθμοί


Το οριστικό αποτέλεσμα για τον νικητή αποφασίστηκε εξ ημισείας από την ψήφο του κοινού και των κριτικών επιτροπών.  Πρώτα ανακοινώθηκε η βαθμολογία που έδωσαν οι εθνικές κριτικές επιτροπές και μετέπειτα προστέθηκαν οι ψήφοι των τηλεθεατών για να προκληθούν ανατροπές και εκπλήξεις στην κατάταξη, μεγιστοποιώντας την αγωνία.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και της ψηφοφορίας οι πρώτες δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα ήταν οι εξής: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Είμαι τόσο χαρούμενη! Είναι τρελό! Το να βγαίνεις δεύτερος στην Eurovision είναι σαν να έχεις νικήσει. Σε ευχαριστώ πολύ Ισπανία και όλους όσους με ψήφισαν! Είναι όνειρο! Είναι η καλύτερη θέση που είχε ποτέ η Κύπρος. Αισθάνομαι νικήτρια! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο φοβερά αισθάνομαι»

Όσον αφορά στα νούμερα τηλεθέασης, η ΕΡΤ σημείωσε  μέσο όρο στο γενικό σύνολο 47,9%, με το υψηλότερο τέταρτο (01:15 – 01:29) να φτάνει στο 66,1%. Στο δυναμικό κοινό, ο μεγάλος τελικός είχε μέσο όρο 53,3%, ενώ στο ίδιο τέταρτο (01:15 – 01:29) ανέβηκε στο 69,5%.

Σε ότι έχει να κάνει με την Κύπρο το ΡΙΚ που μετέδιδε τον τελικό άρχισε με ποσοστό τηλεθέασης 52.3%, την επόμενη ώρα ανέβηκε στο 73%, για να φτάσει την αμέσως μετά επόμενη ώρα στο 85.7%. Ενώ όταν έφτασε η στιγμή του αποτελέσματος το ποσοστό άγγιξε το εξωπραγματικό 94.4%!!!

Δείτε την εμφάνιση της Netta, της μεγάλης νικήτριας για το Ισραήλ εδώ: https://youtu.be/NTjmX1JPoSA