05 Ιουν Cine news: Το «Κοράκι» έμεινε χωρίς πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 200 φορές

Απότομο φρένο μπήκε στη φιλόδοξη παραγωγή ενός ριμέικ της κλασικής ταινίας των 1990s, «Το κοράκι», μετά την αποχώρηση τόσο του πρωταγωνιστή, Jason Momoa, όσο και του σκηνοθέτη, Corin Hardy, λόγω «δημιουργικών διαφορών». Παρά το γεγονός ότι η Sony έχει προγραμματίσει την πρεμιέρα της ταινίας για τις 19 Οκτωβρίου 2019, οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν σε αμφιβολία το μέλλον του εγχειρήματος.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Momoa μίλησε για την αποχώρησή του από την παραγωγή, εξηγώντας πως περίμενε οχτώ χρόνια για τον «ονειρικό ρόλο», αλλά τα προβλήματα το καθιστούν αυτό αδύνατο και ενδεχομένως θα πρέπει να περιμένει να περιμένει «άλλα οχτώ χρόνια». «Αυτή η ταινία πρέπει να αφεθεί ελεύθερη» τόνισε ο Momoa, εκφράζοντας παράλληλα τη θέλησή του να παίξει στην ταινία εφόσον λυθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, ο σκηνοθέτης και ο ηθοποιός αποχώρησαν όταν η Sony επιχειρούσε να απεμπλακεί από την παγκόσμια διανομή της ταινίας. Το άρθρο εξηγεί πως η κίνηση της Sony αντανακλά τις δημιουργικές και οικονομικές διαφορές με την Davis Films του Samuel Hadida, στον οποίο ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα και που χρηματοδοτεί την ταινία.

Η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας είχε προγραμματιστεί για τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη. Με τον Hadida να μην μπορεί να έρθει σε συμφωνία με τη Sony, οι Momoa και Hardy αποχώρησαν λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας για την παραγωγή.