10 Ιουλ Ζήσε καλύτερα: Τι παθαίνει ο εγκέφαλος μας όταν πίνουμε λίγο νερό

Γράφτηκε από την Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 188 φορές

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται τουλάχιστον δύο λίτρα νερό κάθε μέρα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Άλλοι πίνουν αρκετό ή φροντίζουν να το αναπληρώνουν με φρούτα και φυσικούς χυμούς και άλλοι χρειάζονται υπενθύμιση για να το κάνουν.

Το νερό βελτιώνει τη σωματική μας υγεία και την ευεξία ενώ η έλλειψη του οδηγεί σε αρκετά προβλήματα, καθώς επηρεάζει τη διάθεση αλλά και τις γνωστικές λειτουργίες. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition, η έλλειψη νερού έχει νευρολογικές επιπτώσεις και μπορεί να οδηγήσει στην οξυθυμία.

Οι ερευνητές εξέτασαν 25 νεαρές γυναίκες, στις οποίες είτε χορηγήθηκαν αρκετά υγρά, είτε ήταν ήπια αφυδατωμένες. Οι αφυδατωμένες παρουσίασαν πονοκεφάλους, προβλήματα συγκέντρωσης και οξυθυμία.

Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να φροντίζουμε να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας. Για να αποφύγετε την αφυδάτωση, εκτός από νερό, μπορείτε να καταναλώνετε φρούτα όπως ανανά, πεπόνι και καρπούζι, λαχανικά σαν το αγγούρι και το κολοκύθι, να επιλέγετε κρύες σούπες ή φρουί ζελέ χωρίς ζάχαρη. 

Ενας πολύ εύκολος τρόπος να υπολογίσουμε πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα είναι να διαιρέσουμε το βάρος μας με τον αριθμό 30. Αν για παράδειγμα, κάποιος είναι 60 κιλά, πρέπει να πίνει δύο λίτρα νερό την ημέρα, ενώ κάποιος που είναι 80 κιλά, πρέπει να πίνει 2,6 λίτρα, την ημέρα.