03 Ιουν Τώρα θα ξέρεις γιατί 3-9 Ιουνίου Θέατρο Άνετον

Γράφτηκε από την Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 270 φορές

Το «Τώρα Θα Ξέρεις Γιατί», ένα μιούζικαλ που συνδυάζει το θέαμα με τον προβληματισμό, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για επτά παραστάσεις με ένα δυναμικό θίασο 22 ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών.

Με 17 τραγούδια, ο θεατής θα παρασυρθεί ταξιδεύοντας μέσα σε ένα σύμπαν μαγευτικό. Το πλούσιο ρεπερτόριο πρωτότυπων τραγουδιών αντικατοπτρίζει το διαρκώς μεταβαλλόμενο ταξίδι του πρωταγωνιστή και του ύφους της παράστασης: άλλοτε κωμωδία, άλλοτε δράμα, άλλοτε κοινωνικός προβληματισμός, το έργο κρατάει τον καθρέφτη στον θεατή και τον προσκαλεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του μέσα στα τεκταινόμενα επί σκηνής.  

Υπόθεση

Ο Δημήτρης μεγάλωσε σε μια γειτονιά με τους γονείς του, όπως όλοι μας. Έμαθε το λάθος και το σωστό από το περιβάλλον του, όπως όλοι μας. Έκανε φίλους στα πρότυπα που διδάχθηκε, όπως όλοι μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχει πολλή ανασφάλεια, μα ευτυχώς η Οργάνωση, το τέταρτο ισχυρότερο κόμμα του τόπου, νοιάζεται για τον εξαθλιωμένο κόσμο. Ο καινούργιος κολλητός του ντροπαλού Δημήτρη λέγεται Ερμής, και είναι ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Ο Ερμής έχει όνειρα και φιλοδοξίες – και πάντα ένα μαχαίρι πάνω του. Μια νύχτα, το μαχαίρι βάφεται με αίμα- 13 φορές. Ο Δημήτρης, τρομοκρατημένος, τρέπεται σε φυγή. Είναι ο μάρτυρας-κλειδί: τον αναζητάει η αστυνομία, η Οργάνωση, ο Ερμής. Όποια πλευρά τον βρει πρώτη, θα τον κάνει να καταθέσει τα πράγματα όπως θέλει εκείνη. Όλοι τον ψάχνουν, μα τον βρίσκει τυχαία η Μάγδα. Η Μάγδα βλέπει τον κόσμο αλλιώς, ξέρει ότι οι άνθρωποι είναι ένα πολύχρωμο βιτρώ. Μπορεί ο μικρός Δημήτρης να μεγαλώσει κοντά της μέσα σε λίγες μέρες; Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και σφίγγει ο κλοιός. Αυτή η ιστορία μιλάει για όλους μας.

 

Η παράσταση

Το «Τώρα Θα Ξέρεις Γιατί» πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει τον σκληρό ρεαλισμό με το θέαμα του μιούζικαλ. Σπάζοντας τη φόρμα που θέλει το μιούζικαλ στυλιζαρισμένο και επιφανειακό, καταπιάνεται με θέματα που είναι ριζωμένα στον άνθρωπο: προκατάληψη, ρατσισμός, έρωτας, ενηλικίωση, οικογενειακή και κοινωνική βία, δίψα για εξουσία.

           

 

Σκηνοθεσία: Άγγελος Παπαδάκης

 

Μουσική: Βασίλης Τσαλίκης/ Άγγελος Παπαδάκης

 

Διδασκαλία Τραγουδιού: Άννα Μπαξέ, Αναστασία Πατσακίδου, Ιορδάνης Τσάλωφ, Άγγελος Παπαδάκης

 

Κίνηση/ Χορογραφία: Ειρήνη Παπαδάκη, Άγγελος Παπαδάκης

 

Σκηνικά – Κοστούμια: Σπυριδούλα Λιαράτσικα

 

 

Επί σκηνής:

 

Θεμιστοκλής Μαλεσάγκος

 

Μαρία Σαρρή

 

Αχιλλέας Ελευθεριάδης

 

Κώστας Κώτσιου

 

Ιορδάνης Τσάλωφ

 

Ειρήνη Μυλωνά

 

Παναγιώτης Τόλιας

 

Βασίλης Κουφίδης

 

Αλέξανδρος Λιώτας

 

Αναστασία Πατσακίδου

 

Εύα Βασιλειάδου

 

Άννα Μπαξέ

 

Άρης Πουλής

 

Παναγιώτης Μασούγκας

 

Βίβιαν Τσουρβάκα

 

Στέλλα Παρχαρίδου

 

Στελίνα Ζακάρ

 

Αλεξάνδρα Τσαρσιταλίδου

 

Στράτος Μπαπαγιαννάκης

 

Αλίκη Μυλωνά

 

Χριστόφορος Μπεζάνας

 

Ειρήνη Παπαδάκη

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

03 με 09 Ιουνίου 2019

 

Δευτέρα με Κυριακή στις 21:00

 

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

130 λεπτά

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ ομαδικό (>5 άτομα), 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)

 

15 ευρώ περιορισμένος αριθμός προνομιούχων θέσεων (θα διατεθούν στα 10 ευρώ μισή ώρα πριν την παράσταση σε περίπτωση μη πλήρωσής τους)

 

*Δε μπορεί να υπάρξει συνδυασμός εκπτωτικών επιλογών