12 Ιουν Cine news: Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που απαγορεύει ο Κουέντιν Ταραντίνο στα γυρίσματά του

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 231 φορές

Οτι ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει κάποιες εμμονές είναι γνωστό και χαριτωμένο - όπως το να γυρίζει ακόμα τις ταινίες του σε φιλμ 35mm και να μοντάρει παραδοσιακά, στη μουβιόλα. Οπως φαίνεται, η πίστη του σε μια, ας πούμε, ρετρό αυθεντικότητα, έχει κι άλλες εφαρμογές.

Ο Τίμοθ Ολιφαντ, που συμμετέχει στο καστ του «Once Upon a Time... in Hollywood», έδωσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη. Σ' αυτήν εξηγεί πως ο Ταραντίνο στο σετ απαγορεύει σε όλους τα κινητά τηλέφωνα: με τιμωρία, μάλιστα, την άμεση απόλυση! «Χάνεις τη δουλειά σου,» λέει ο Ολιφαντ. «Βγάζεις έξω το κινητό σου; Τελείωσε. Χωρίς προειδοποίηση, πήγες σπίτι σου, δεν υπερβάλω».

Για την ακρίβεια, όπως μοιράζεται ο Τίμοθι Ολιφαντ, έξω από το σετ βρίσκεται ένας ειδικός χώρος, όπου όλοι αφήνουν τα κινητά τηλέφωνά τους. Αν χρειαστεί να τηλεφωνήσεις, παίρνεις το κινητό σου από εκεί και βγαίνεις στο δρόμο για να μιλήσεις. Ο ηθοποιός θεωρεί ότι ο Ταραντίνο επιβάλει την απαγόρευση των κινητών, όχι από φόβο διαρροής του σεναρίου του ή εικόνων από το γύρισμα, αλλά για να διατηρήσει τη συγκέντρωση όλων στη δουλειά. «Δεν μπορείς να κάθεσαι στο γύρισμα και να κάνεις κάτι άλλο, να ποστάρεις στο instagram, να δουλεύεις στο επόμενο σενάριό σου ή να μιλάς με τον ατζέντη σου. Είμαστε εδώ και κάνουμε αυτό και οφείλουμε να το πάρουμε πολύ σοβαρά. Δεν ξέρω πώς ακούγεται, αλλά ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούσε να κάνει στο συνεργείο και τους ηθοποιούς του.»

Η νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Once Upon a Time... in Hollywood» με τον Λεονάρντο Ντικάπριο, τον Μπράντ Πίτ και την Μάργκο Ρόμπι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βγαίνει στις άιθουσες τον Ιούλιο.