05 Ιουλ Ζήσε καλύτερα: Πως να ανακουφιστούμε από τη ζέστη δροσίζοντας το σώμα μας

Γράφτηκε από την Κατηγορία Νέα των παραγωγών Διαβάστηκε 122 φορές

Μαζί με τη θερμοκρασία που ανεβαίνει, μαζί της ανεβαίνει και η δική μας θερμοκρασία. Δηλαδή αυτή που έχει το σώμα μας. Η κανονική μας θερμοκρασία είναι περίπου στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Συνήθως, το νευρικό μας σύστημα διατηρεί τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα επίπεδα. Ωστόσο, αυτή την εποχή, η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει με αποτέλεσμα να περνάμε σε μια κατάσταση που ονομάζεται heat stress ή θερμικό στρες.

Το θερμικό στρες προκαλείται από την υπερβολική ζέστη, κάποιες τροφές κ.α.  Πώς μπορούμε να μειώσουμε όμως τη θερμοκρασία του σώματός μας;

Το νερό είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για την ενυδάτωση μας, όμως, δεν αρκεί. 

 

- Κρύο ποδόλουτρο

Το να βάλεις τα πόδια σου σε κρύο νερό, δροσίζει τα πόδια ενώ σου επιτρέπει να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις. Πρόσθεσε κρύο νερό και παγάκια σε έναν κουβά, βύθισε τα πόδια σου και μείνε εκεί για 20 λεπτά. 

- Μέντα

Περιέχει μενθόλη, που έχει δροσιστικές ιδιότητες. Μπορείς να φτιάξεις τσάι με μέντα και να το απολαύσεις όλη την ημέρα. Ακόμη και τα ζεστά ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν, καθώς ιδρώνεις και μειώνεις την θερμοκρασία του σώματός σου.

- Τροφές που ενυδατώνουν

Μπορείς να φας τροφές που είναι πλούσιες σε νερό. Καρπούζι, φράουλες, σέλινο, αγγούρι και κουνουπίδι είναι μερικές από αυτές. Πρόσθεσε πάγο ή γιαούρτι για να φτιάξεις ένα υπέροχο και δροσερό smoothie.

- Τσίλι

Μπορεί οι πικάντικες, καυτερές τροφές να μας ζεσταίνουν, ωστόσο μπορούν να μειώσουν την θερμοκρασία του σώματός μας. Και αυτό συμβαίνει γιατί η καψαϊκίνη στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι το σώμα έχει υπερθερμανθεί. Αυτό σε κάνει να ιδρώνεις περισσότερο από το κανονικό και προκαλεί ένα αίσθημα ψύξης.