Εκτύπωση αυτής της σελίδας

03 Απρ Eurovision 2019: Αυτή είναι η σειρά εμφάνισης Ελλάδας και Κύπρου στον α΄ημιτελικό

Γράφτηκε από τον Κατηγορία Γενικά Διαβάστηκε 477 φορές

Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών που συμμετέχων στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο στο Τελ Αβίβ, με την Κατερίνα Ντούσκα και την Τάμτα να εξασφαλίζουν ευνοϊκές σειρές εμφάνισης στον α΄ ημιτελικό για τις συμμετοχές Ελλάδας και Κύπρου αντίστοιχα.

Ειδικότερα:

Α΄ Ημιτελικός

Στον α΄ ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου συμμετέχουν 17 χώρες, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος. Την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους θα ανοίξει η Τάμτα με το "Replay" για την Κύπρο, ενώ η Κατερίνα Ντούσκα με το "Better Love" για την Ελλάδα θα είναι η προτελευταία συμμετοχή, πριν πέσει η αυλαία με τον Σαν Μαρίνο. Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον ημιτελικό, εκτός από τους συμμετέχοντες μπορούν να ψηφίσουν επίσης το Ισραήλ, η Ισπανία και η Γαλλία.

 

Β' Ημιτελικός

Στον β΄ημιτελικό στις 16 Μαίου θα διαγωνιστούν 18 χώρες, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν επίσης Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία.

 

 

Στον μεγάλο τελικό, στις 18 Μαΐου θα διαγωνιστούν οι δέκα πρώτες χώρες που θα προκριθούν από τον κάθε ημιτελικό, η διοργανώτρια χώρα που φέτος είναι το Ισραήλ και οι λεγόμενες "BIG 5" (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία).