09 Μαϊ Elephantastico: Μια ανοιχτή τριήμερη γιορτή για παιδιά φτάνει στη Θεσσαλονίκη!

Γράφτηκε από Κατηγορία Γενικά Διαβάστηκε 208 φορές

Για 6η συνεχή χρονιά, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ «Elephantastico», από 10 μέχρι και 12 Μαΐου 2019! Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει για έκτη φορά ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στα παιδιά, το οποίο λαμβάνει διεθνή χαρακτήρα λόγω της συμμετοχής καλλιτεχνών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πόλεις.

Το Παιδικό Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ποικίλα προγράμματα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως μουσικά-θεατρικά παραμύθια,θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια ρομποτικής, προγράμματα αθλητισμού, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης και πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται εδώ η συνεργασία στην διαμόρφωση του προγράμματος με την Διεύθυνση Βιβλιοθηκών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε χώρους εντός και εκτός των παιδικών βιβλιοθηκών, του Noesis, της ΔΕΘ-HELEXPO, της ΧΑΝΘ, και άλλων φορέων. Η συμμετοχή και η είσοδος στο σύνολο των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Στόχοι του 6ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ είναι: Να προσεγγίσει τα παιδιά ως μελλοντικούς πολίτες με συμμετοχή στα δρώμενα που συντελούνται στην πόλη. Μέσο προώθησης αυτής της διαδικασίας αποτελούν όλες οι μορφές τέχνης του Παιδικού Φεστιβάλ, όπως οι διαδραστικές εκδηλώσεις, τα συμμετοχικά εργαστήρια και τα ομαδικά παιχνίδια, τα οποία θα προσφέρουν στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα τριήμερο εξωστρέφειας και ψυχαγωγίας. Αλλά και να λειτουργήσει μέσα από τις παιδικές αυτές εκδηλώσεις, ως καταλύτης για την γνωριμία και την περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτισμικών ανταλλαγών και συνεργασιών ανάμεσα σε πολίτες και καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών και πολιτιστικών καταγωγών.


Με την υποστηριξη του Κοσμοράδιο 95,1