20 Ιουν Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» προτείνει καλοκαιρινό προορισμό - Ικαρία

Γράφτηκε από Κατηγορία Γενικά Διαβάστηκε 281 φορές

Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» επιλέγει αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα για διακοπές. Αυτήν τη φορά, ταξιδεύουμε στο ανατολικό Αιγαίο και στην πανέμορφη Ικαρία.

Η Ικαρία χρωστάει το όνομα της στον μυθικό Ίκαρο, γιο του Δαίδαλου,  ο οποίος είχε αγνοήσει την προειδοποίηση του πατέρα του με αποτέλεσμα ο ήλιος να λιώσει το κερί που στέριωνε τα φτερά του. Έτσι ο νέος έγινε όνομα νησιού και υπόμνηση του ανθρώπινου ορίου χαρίζοντας ταυτόχρονα στο συγκεκριμένο νησί την αιώνια ενέργειά του. 

Πώς θα φτάσετε εδώ:

  • Αεροπορικώς μέσω Αθηνών
    Από Αθήνα μπορείτε να φτάσετε με μια πτήση σύνδεσης με την Ικαρία. Το μικρό αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται κοντά στον Άγιο Κήρυκο.
  • Ακτοπλοϊκώς 
    Η Ικαρία μπορεί να προσεγγιστεί και με πλοίο. Τα πλοία φθάνουν και αναχωρούν από τα λιμάνια της Ικαρίας του Ευδήλου και του Αγίου Κηρύκου. 

ikaria

Που να κολυμπήσετε;
Δύσκολα θα ξεχωρίσει κανείς την καλύτερη παραλία του νησιού. Σχεδόν όλες τους είναι πανέμορφες, με πράσινα ή τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά αλλά και προσωπικότητα. Εμείς ξεχωρίζουμε την παραλία της Αρτέμιδος καθώς επίσης και τις παραλίες Μεσαχτή και Σεϋχέλλες. Η κατάβαση για την παραλία Σεϋχέλλες θα σας πάρει περίπου 10 λεπτά μέσα από βράχια, όμως αυτό που πρόκειται να αντικρύσετε θα σας ανταμείψει. 

mesahti-and-seychelles-beach-in-ikaria

Τι να φάτε;
Η Ικαρία είναι γνωστή για την γαστρονομία της σε ολόκληρο τον κόσμο. Το νησί είναι γνωστό για τα εξαιρετικά πιάτα με κατσίκι και ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι παράγει πολύ καλό μέλι. Μην ξεχάσετ ενα δοκιμάσετε «σουφίκο», το οποίο είναι ένα μαγειρεμένο πιάτο λαχανικών γεμάτο με ελληνικά καρυκεύματα, βότανα και μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου.

maxresdefault

Τι να δείτε οπωσδήποτε:

  • Τα Ικαριώτικα πανηγύρια όπου όλα τα χωριά στήνουν το δικό τους με αφορμή κάποια γιορτή, που διαρκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ ή από το βράδυ μέχρι το πρωί. Τα μεγαλύτερα θα τα ζήσετε τον Αύγουστο, στο Χριστό Ραχών στις 6, στη Λαγκάδα, το Μονοκάμπι και την Ακαμάτρα στις 15, στο Καραβόσταμο στις 17 και στο Μάραθο στις 27 Αυγούστου. 
  • Το ορεινό «γαλατικό χωριό» Χριστός στις Ράχες. Στο χωριό αυτό ανοίγουν τα μαγαζιά το βράδυ, για να κάνετε τα ψώνια της ημέρας.
  • Τις ιαματικές πηγές. Η Ικαρία προσφέρει οκτώ φυσικές θερμοπηγές, που αναβλύζουν σε διάφορα σημεία του νησιού, αναζωογονούν σώμα και πνεύμα.