Εκτύπωση αυτής της σελίδας

02 Αυγ Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» προτείνει καλοκαιρινό προορισμό - Αίγινα

Γράφτηκε από Κατηγορία Γενικά Διαβάστηκε 182 φορές

Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» επιλέγει αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα για διακοπές. Αυτήν τη φορά, ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Αίγνα, το νησί του Σαρωνικού κόλπου!

Η Αίγινα θεωρείται ένας προορισμός όπου οι περισσότεροι έχουν πάει, έστω και μια φορά στη ζωή τους. Γραφική και μοιραία η Αίγινα διαθέτει υπέροχα νεοκλασικά που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την πόλη και συμπυκνώνουν τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του Καποδίστρια και του ελεύθερου ελληνικού κράτους. 

Πώς θα φτάσετε εδώ:

Η Αίγινα θεωρείται ένας από τους πιο κοντινούς, στην Αθήνα, προορισμούς. Είναι κυριολεκτικά δίπλα, αφού χρειάζεται μόνο μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά με το καράβι και τριαναπέντε επτά με το ιπτάμενο δελφίνι. Ακτοπλοϊκά συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά. Το λιμάνι της Αίγινας είναι το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι της Ελλάδας, γεγονός που δείχνει τη δυναμική του νησιού όσο αφορά την προσέλευση των επιβατών.

 2aigina limani

Πού να κολυμπήσετε;

Οι παραλίες της Αίγινας είναι αμέτρητες με κρυφά ή μη σημεία. Ξεχωρίζει η ήσυχη και με μεγάλα πεύκα παραλία στις Πόρτες καθώς επίσης και η παραλία Θερμά, μια παραλία με θερμά ιαματικά νερά. Πολύ γνωστή είναι η παραλία της Πέρδικας, η οποία έχει κερδίσει τους τουρίστες με τα καταγάλανα νερά τη όπως επίσης και η οργανωμένη Αιγινήτισσα. Τέλος, μπορεί η Αγία Μαρίνα να μην για όσους ψάχνουν εναλλακτικά και ήσυχα μέρη, καθώς πρόκειται για το δημοφιλέστερο προορισμό της Αίγινας, αλλά παρ’ όλα αυτά θεωρείται το στολίδι του νησιού.

moni-aegina2

Τι να φάτε;

Το καμάρι του νησιού είναι οι τηγανιτές κατσούλες, ένα κοκκινωπό ψάρι που μοιάζει με γλώσσα. Δοκιµάστε οπωσδήποτε το κοκκινιστό κουνέλι αλλά και τη µελιτζάνα µε σκορδαλιά, τα αιγινίτιτκα τυριά καθώς και το μοσχαράκι σε σάλτσα μαύρης μπύρας!

nond 11

Πού να πάτε οπωσδήποτε;

  • Στο περίφηµο µοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, που χτίστηκε ανάµεσα στα 1904 και 1910 και βρίσκεται 6 περίπου χλµ. από την πόλη.
  • Στο Λαογραφικό µουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1828.
  • Στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, όπου στην κορυφή του λόφου της βρίσκονταν ο ναός του Απόλλωνα (6ος αι. π.Χ.) από τον οποίο σήµερα έχει µείνει µόνο µια κολόνα από όπου πήρε και το όνοµά της η περιοχή.  Ιδρύθηκε το 1828 ή το 1829 από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Φιλοξενεί συλλογή αρχαίων κοσµηµάτων, κεραµικής και γλυπτικής, νοµισµάτων, όπλων και χάλκινων αγγείων.
  • Στον Πύργο του Μαρκέλλουένας πύργος – παρατηρητήριο που χτίστηκε στο τέλος του 17ου αι. Το κτίριο ανακαινίστηκε από τον Σπυρίδωνα Μάρκελλο, το 1802 από όπου και πήρε το όνοµά του. Στον Πύργο αυτό στεγάστηκε η πρώτη Ελληνική αντικυβερνητική επιτροπή από το 1826-1828 και για ένα χρονικό διάστηµα τα ταµείο του Ελληνικού κράτους. 
  • Στα σπίτια διασήμων, κατά µήκος της Λεωφ. Καζαντζάκη, θα συναντήσετε τα σπίτια των Νίκου Καζαντζάκη, Γιάννη Μόραλη, Νίκου Νικολάου και Χρήστου Καπράλου.