Αυτό είναι το πιο ακριβό πράγμα στη Γη - Κοστίζει 140 εκατ. ανά γραμμάριο

Αυτό είναι το πιο ακριβό πράγμα στη Γη - Κοστίζει 140 εκατ. ανά γραμμάριο

Αυτό είναι το πιο ακριβό πράγμα στη Γη - Κοστίζει 140 εκατ. ανά γραμμάριο

 • Μπορείς να αγοράσεις πολλά ακριβά πράγματα. Το ακριβότερο όλων, όμως, δεν είναι ούτε παλάτι ούτε μέταλλο ούτε διαμάντι. Είναι μία σκόνη που μάλλον δεν έχεις ακουστά –μία νόμιμη σκόνη που δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά.

  Πρόκειται για το δεύτερο πολυτιμότερο πράγμα στον πλανήτη –το δεύτερο γιατί, σύμφωνα με τη NASA, η αντιύλη είναι πιο πολύτιμη. Και ποιοι είμαστε εμείς να το αμφισβητήσουμε;
  Το κόστος του εκτιμάται στο αστρονομικό ποσό των 49 τρισεκατομμυρίων λιρών (62,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων) λόγω του ασύλληπτα υψηλού κόστους που συνδέεται με την απόκτηση ακόμη και της παραμικρής ποσότητάς του, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα έρευνας αγοράς Gitnux.

  Αυτό είναι μεγαλύτερο από την αξία ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας,-κανείς δεν πρόκειται να το αγοράσει σύντομα, λοιπόν. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το χαρακτήρισε «το ακριβότερο πράγμα στη Γη». Είναι τα ενδοεδρικά φουλερένια με βάση το άτομο αζώτου.
  «Τι είναι καν αυτό;», θα αναρωτιέσαι.
  Αυτά τα φουλερένια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή απίστευτα ακριβών και μικρών ατομικών ρολογιών - το πιο ακριβές σύστημα χρονομέτρησης στον κόσμο.

  Τα τυπικά ατομικά ρολόγια έχουν το μέγεθος ενός ολόκληρου δωματίου, σημειώνει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην ιστοσελίδα του, οπότε καταλαβαίνετε γιατί θα ήταν βολικό να τα μικρύνουμε.
  Τα ατομικά ρολόγια αποτελούν βασικό στοιχείο των συστημάτων GPS, και η δυνατότητα κατασκευής μίνι ρολογιών θα έφερνε επανάσταση όχι μόνο στις συμβουλές διαδρομής, αλλά και στις δυνατότητες των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, καθώς θα καθιστούσε την τεχνολογία πλοήγησής τους ακριβή με ακρίβεια 1 χιλιοστού.

  via

espa el