Αμπού Ταλέμπ: Η πρώτη γυναίκα της Σαουδικής Αραβίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Αμπού Ταλέμπ: Η πρώτη γυναίκα της Σαουδικής Αραβίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Αμπού Ταλέμπ: Η πρώτη γυναίκα της Σαουδικής Αραβίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες

 • Η Αμπού Ταλέμπ «γράφει Ιστορία» και θέλει το χρυσό μετάλλιο στο «Παρίσι 2024».
  Ως παιδί, η Ντόνια Αμπού Ταλέμπ έκανε προπονήσεις σε έναν σύλλογο αγοριών, λόγω έλλειψης εναλλακτικών επιλογών. Και σήμερα, η 27χρονη πρωταθλήτρια του ταεκβοντό, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα από την Σαουδική Αραβία, που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες , ονειρεύεται να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι.
  Και μπορεί το χαμογελαστό πρόσωπό της να εμφανίζεται, ως σύμβολο της στροφής των αρχών προς τον γυναικείο αθλητισμό, όμως η Ντόνια Αμπού Ταλέμπ, πέρασε αρκετά δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια.
  Όπως είναι γνωστό, για αρκετές δεκαετίες, οι περιορισμοί στις γυναίκες στο υπερσυντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, κράτησαν τις γυναίκες εκτός αθλητισμού, ακόμη και ως θεατές. Αν οι πιο προνομιούχες συμμετείχαν σε αγώνες τένις ή ποδοσφαίρου σε ιδιωτικούς συλλόγους.

   

  Από τότε που ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έγινε πρίγκιπας διάδοχος το 2017, η χώρα εξελίσσεται σχετικά με την ισότητα και πλέον, οι γυναίκες επιτρέπεται να οδηγούν κι ενθαρρύνονται να εργάζονται.
  Επίσης, οι αρχές ήραν την απαγόρευση παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων στα γήπεδα και επένδυσαν στην ανάπτυξη μιας γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.

  Με την υποστήριξη της Πολιτείας, η Ταλέμπ κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο αραβικό πρωτάθλημα ταεκβοντό του 2020, μετά το χάλκινο στο ασιατικό πρωτάθλημα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, στην κατηγορία των -49 κιλών.

  Και αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, τον Μάιο στο Ασιατικό Πρωτάθλημα, εκτιμά ότι έχει μεγάλες ελπίδες για το Παρίσι.
  «Από την αρχή, ονειρευόμουν να γίνω παγκόσμια πρωταθλήτρια, να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο», τονίζει η πτυχιούχος Νομικής, Ταλέμπ.

  via

espa el