Άρωμα που μυρίζει βενζίνη για τους οδηγούς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Άρωμα που μυρίζει βενζίνη για τους οδηγούς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Άρωμα που μυρίζει βενζίνη για τους οδηγούς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

  • Όπως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Ford έχει περάσει στην ηλεκτρική εποχή, με το πιο πρόσφατο μοντέλο της, Mustang Mach-E GT να υπόσχεται επιδόσεις που ξεπερνούν τα συμβατικά μοντέλα της.

    Οι επιδόσεις μπορεί να μην λείψουν από τους αγοραστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά κάποια άλλα στοιχεία ενδεχομένως να είναι αναντικατάστατα. Σε έρευνα που έγινε και χρηματοδότησε η ίδια η εταιρεία, προέκυψε το συμπέρασμα πως ένας στους πέντε οδηγούς είπε πως αυτό που θα τους λείψει περισσότερο όταν επιλέξουν ένα ηλεκτρικό όχημα είναι η μυρωδιά του καυσίμου! Συγκεκριμένα το 70% είπε πως θα τους λείψει η μυρωδιά της βενζίνης, η οποία μάλιστα συμπεριλαμβάνεται στις πιο δημοφιλείς μυρωδιές, μαζί με αυτές του κρασιού, των τυριών και των νέων βιβλίων!

    Έτσι, η Ford αποφάσισε να δημιουργήσει το Mach-Eau, ένα “premium άρωμα” εμπνευσμένο από τη βενζίνη. Πέρα από την ανάμνηση της βενζίνης, το Mach-Eau προσφέρει νότες βενζαλδεΰδης (τη μυρωδιά που έχουμε συνδέσει με το εσωτερικό των νέων αυτοκινήτων) και para-Cresol (τη μυρωδιά του λάστιχου). Σε αυτά προστέθηκαν νότες μπλε τζίντζερ, λεβάντα, γεράνιο και σανδαλόξυλο, ενώ υπάρχει και ένα αδιευκρίνιστο “ζωώδες στοιχείο” για να δώσει την “εντύπωση αλόγων”, που είναι το σήμα κατατεθέν της Mustang.

    Ευτυχώς ή δυστυχώς το συγκεκριμένο άρωμα δεν πρόκειται να διατεθεί προς πώληση.

espa el