4 Οκτωβρίου - Η παγκόσμια ημέρα των ζώων: Δεν είναι μέρα γιορτής!

4 Οκτωβρίου - Η παγκόσμια ημέρα των ζώων: Δεν είναι μέρα γιορτής!

4 Οκτωβρίου - Η παγκόσμια ημέρα των ζώων: Δεν είναι μέρα γιορτής!

 • Δισεκατομμύρια ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν από την ανθρώπινη σκληρότητα, ματαιοδοξία και απληστία. Κι αναρωτιέται κανείς, γιατί τόση κακία και μίσος απέναντι σ’ αυτά τα πλάσματα που δεν έχουν απολύτως κανέναν τρόπο να αμυνθούν;

  Πόσο έχει διαβρωθεί η ψυχή και η συνείδηση των ανθρώπων που συμπεριφέρονται ανήθικα απέναντι στα ζώα;

  «Η έλλειψη βίας οδηγεί στην υπέρτατη ηθική, που είναι κι ο σκοπός όλης της εξέλιξης. Μέχρι να σταματήσουμε να κάνουμε κακό στα ζώα, θα είμαστε ακόμα απολίτιστοι», έλεγε ο Αμερικανός εφευρέτης,Thomas Edison.

  Εκτιμάται ότι σχεδόν 13 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο στα επιστημονικά εργαστήρια της Ευρώπης στ' όνομα της δήθεν επιστήμης και το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας.

  «Παραγωγικά» ζώα εκτρέφονται σε άθλιες συνθήκες και σφάζονται με ελάχιστο σεβασμό στην ύπαρξή τους. Ζώα που τα γδέρνουν ακόμα και ζωντανά για να πάρουν τις γούνες τους και μετά τα πετάνε στα σκουπίδια και υποφέρουν αργοπεθαίνοντας.

  Χομπίστες δολοφονούν ζώα της άγριας φύσης όχι γιατί έχουν ανάγκη να φάνε, αλλά από ευχαρίστηση, επιδεικνύοντας αργότερα τα θύματά τους ως τρόπαια.

  Ζώα που αιχμαλωτίζονται για τη «ψυχαγωγία» των ανθρώπων, είδος «διασκέδασης» που απαξιώνει όχι μόνο τα ζώα, αλλά και τον ανθρώπινο πολιτισμό.

  Σκέψου πόσες κακοποιήσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς έχεις διαβάσει τον τελευταίο καιρό στον κόσμο, που ξεπερνούν τα όρια της διαστροφής. Άνθρωποι που εγκληματούν καθημερινά εις βάρος των ζώων! 

  Ασυνείδητοι εγκαταλείπουν τα ζώα τους ακόμα και στα βουνά για να πεθάνουν από έλλειψη τροφής και νερού. Χωρίς ίχνος ανθρωπιάς μέσα τους πετάνε με την πρώτη δυσκολία ακόμα και τα ηλικιωμένα και άρρωστα ζώα τους αδιαφορώντας πλήρως για τη τύχη τους.

  Σήμερα 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, εκατομμύρια αδέσποτα ζώα περιφέρονται στους δρόμους όλου του κόσμου, κακοποιούνται, τραυματίζονται θανάσιμα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, δηλητηριάζονται, εκτελούνται, πετιούνται στα σκουπίδια, πεθαίνουν από ασιτία και αρρώστιες. 

  Μην κλείνεις τα μάτια στις κακοποιήσεις ή θανατώσεις ανυπεράσπιστων ζώων.

  Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να γίνει συνένοχος στα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος των ζώων καλύπτοντας με τη σιωπή σου όλους τους δολοφόνους που παραμένουν τις περισσότερες φορές άγνωστοι και ατιμώρητοι.

  Δεν χρειάζεται να είσαι ενεργός φιλόζωος για να βάζεις τροφή και νερό στα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σου. Δεν χρειάζεται να είσαι υπερήρωας για να σώσεις ή να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο που έχει ανάγκη τη στήριξη και την αγάπη σου.

  Μπορεί να μην αλλάξεις τον κόσμο σώζοντας ένα αδέσποτο, αλλά σίγουρα αλλάζεις τον κόσμο του ζώου αυτού.

   

  via

espa el