Κοσμοtechnology: Google wallet

Κοσμοtechnology: Google wallet

Κοσμοtechnology: Google wallet

  • Άλλη μία ηλεκτρονική υπηρεσία διέθεσε στο κοινό της η Google και είναι αυτή του «πορτοφολιού» της (Google Wallet). Πρόκειται για μία υπηρεσία που επιτρέπει στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων να το χρησιμοποιούν σαν πιστωτική κάρτα για να πληρώνουν τις κάθε είδους συναλλαγές τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα. 

    Με το «Google Wallet» οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε, απλώς ακουμπώντας το κινητό τους σε ειδικά μηχανήματα που θα υπάρχουν στα ταμεία χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν κάποια πιστωτική κάρτα, αν και θα χρειάζεται να πληκτρολογούν ένα κωδικό pin.

    Με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας τα τηλέφωνα θα είναι εφοδιασμένα με ειδικά «τσιπάκια» και οι χρήστες απλώς θα κουνάνε από απόσταση το κινητό τους πάνω από τα ειδικά τερματικά στα ταμεία.

    Η νέα υπηρεσία «σηκώνει» αναβάθμιση αφού προς το παρόν προσφέρεται μόνο με τη συσκευή Nexus S 4G της ίδιας της Google, αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα κινητά που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android, επίσης της Google. Ο χρήστης «κατεβάζει» απλώς την ειδική εφαρμογή για το Google Wallet και την εγκαθιστά στο κινητό του.