Του Cosmou τα Άστρα: από 3/2 έως 9/2

Του Cosmou τα Άστρα: από 3/2 έως 9/2

Του Cosmou τα Άστρα: από 3/2 έως 9/2

 • ΚΡΙΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα μπορεί να ξεκινά με τρόπο που σε υπνωτίζει, που σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι πως δεν είσαι σε θέση να ορίσεις τα πράγματα. Ίσως να χρειαστεί να περιμένεις τις αποφάσεις τρίτων πριν να μπορέσεις να λειτουργήσεις με τη δική σου βούληση, να περιμένεις να δεις τις διαθέσεις άλλων προτού να εκφράσεις τις δικές σου διαθέσεις και επιθυμίες. Ίσως πάλι να αισθάνεσαι πως σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου, πως χρειάζεσαι χρόνο για εσένα, πως είναι απαραίτητο να ανακτήσεις τις σωματικές σου αντοχές, γι’ αυτό να θελήσεις να κοιμηθείς ή να απομονωθείς τη νέα εβδομάδα. Προς το τέλος αυτής όμως, θα αντιληφθείς πως είναι καιρός να ξυπνήσεις αφού υπάρχουν κομμάτια της προσωπικής ή επαγγελματικής σου ζωής που απαιτούν άμεση ανάληψη δράσης. Κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόσουν, δεν μπορείς να θεωρείς πως είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορείς να ορίζεις σύμφωνα με τις διαθέσεις σου, αλλά έχουν απαιτήσεις που χρειάζεται να λάβεις σοβαρά υπόψη σου.

  SOS: Οι πληγές πρέπει να γιατρεύονται άμεσα!

  ΤΑΥΡΟΣ:

  Το ξεκίνημα της εβδομάδας μπορεί να μοιάζει με τη συνέχεια μίας περιόδου που σου προσφέρει την ευκαιρία να βρεθείς ανάμεσα σε κόσμο, που σου δίνει το χρόνο να συμμετάσχεις σε κοινωνικές δράσεις όντας δίπλα σε πρόσωπα του φιλικού σου κύκλου. Με το πέρασμα όμως της εβδομάδας, καλείσαι να συνειδητοποιήσεις πως υπάρχουν άνθρωποι που κινούνται γύρω σου και δε λειτουργούν με ιδιαίτερα φιλικό προς εσένα τρόπο. Ίσως να αντιληφθείς το διπλό τους πρόσωπο, να συνειδητοποιήσεις πως έχεις αντιπάλους που περιμένουν ένα λάθος βήμα σου για να σε εκθέσουν, πως υπάρχουν παγίδες στον επαγγελματικό τομέα που θα μπορούσαν να σε ξεσκεπάσουν. Η παραμονή σου σε ένα χώρο που αρχίζει να σε πιέζει ή να σε αρρωσταίνει είναι κάτι που θέλεις να αποφύγεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ απλό, αφού καλείσαι να συνηθίσεις αυτή την παραμονή. Ίσως να θέλεις να αντιδράσεις, κάτι που είναι υγιές, αλλά παράλληλα θα πρέπει να θυμάσαι πως δεν είσαι σε θέση να επαναστατήσεις απέναντι σε κάθε πιθανό ερέθισμα.

  SOS: Μην εγκλωβίζεσαι σε συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά!

  ΔΙΔΥΜΟΙ:

  Το γεγονός πως συνεχίζει να υφίσταται η δυσκολία στον τομέα της επικοινωνίας σου με ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου, είναι ένα θέμα που θα σε απασχολήσει και τη νέα εβδομάδα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες παρεξηγήσεις τις οποίες καλείσαι να λύσεις εν τη γενέσει τους. Είναι πιθανό να προκύψουν εντάσεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις με άτομα του φιλικού κύκλου, να αισθανθείς πως μιλάς μία άλλη γλώσσα που σε αναγκάζει να αντιλαμβάνεσαι πως έχεις απέναντι σου αντιπάλους και όχι συμμάχους. Αν χρειαστεί να επιλύσεις ένα θέμα πρόσωπο με πρόσωπο, τότε μη διστάσεις να κάνεις κάτι τέτοιο, αλλά να είσαι έτοιμος/η για κουβέντες που θα μπορούσαν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Είναι όμως καιρός να ακούσεις και εσύ τα παράπονα από τους γύρω σου, να προσπαθήσεις να αντιληφθείς σε ποιο βαθμό έχεις μερίδιο ευθύνης σε κάποιες σχέσεις που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.

  SOS: Τι έγινε, ακόμα ζεις στο δικό σου σύμπαν;

  ΚΑΡΚΙΝΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα συνεχίζει να σε τροφοδοτεί με αντικρουόμενα μηνύματα ανάμεσα σε όσα σκέφτεσαι να πραγματοποιήσεις και όσα είσαι σε θέση να κάνεις, κάτι που θα μπερδέψει τις προτεραιότητες σου. Ίσως να ονειρεύεσαι ένα ταξίδι, να σχεδιάζεις αυτή την απόδραση σε έναν τόπο που θα καταφέρεις να αποδράσεις από τις σκοτούρες της καθημερινότητας και θα νιώσεις πως ανήκεις στο περιβάλλον που βρίσκεσαι. Ίσως να έχεις στο μυαλό σου να μετακινηθείς κάπου μακριά, εκεί που πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις μία καινούργια αρχή και να χτίσεις εκ νέου τη ζωή σου, χωρίς να σέρνεις πίσω σου βάρη και κατάλοιπα του παρελθόντος. Την ίδια όμως στιγμή, υπάρχει μία δύσκολη καθημερινότητα που επιμένει να έχεις απαιτήσεις από εσένα. Προς το τέλος της εβδομάδας θα αντιληφθείς πως οι υποχρεώσεις σου είναι ακόμα μεγαλύτερες και καλείσαι να τις αντιμετωπίσεις με αμεσότητα, αφού διαφορετικά θα εκτεθείς στα μάτια ανθρώπων που δε θα ήθελες να αποκτήσουν τέτοια εικόνα για εσένα.

  SOS: Πρέπει να δώσεις λύση σε επαγγελματικά ζητήματα που σε στεναχωρούν!

  ΛΕΩΝ:

  Η νέα εβδομάδα μοιάζει να θέλει να σου τονίσει πως καλείσαι να λάβεις μεγάλες και σοβαρές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θέτεις προτεραιότητες στη ζωή σου. Καλείσαι να αποφασίσεις σχετικά με το ρόλο που έχει η προσωπική σου ζωή στο μέλλον σου, σχετικά με το κατά πόσο έχεις μία σχέση που σε εξελίσσει ή θεωρείς πως είναι τροχοπέδη για τα σχέδια σου. Μπορεί να προσπαθήσεις να λάβεις αποστάσεις από το έτερο ήμισυ, να θελήσεις να ζήσεις με γνώμονα την προσωπική σου ευχαρίστηση, και να αντιληφθείς πως λείπει ένα κομμάτι από εσένα που δεν είχες συνειδητοποιήσει πως οφείλεται στο άτομο που υπάρχει στη ζωή σου. Ίσως πάλι να θελήσεις να κάνεις ένα ταξίδι με το πρόσωπο που είναι δίπλα σου με στόχο να συνειδητοποιήσεις κατά πόσο εξακολουθείτε να συνδέεστε, κάτι σαν άσκηση συμβίωσης. Το αποτέλεσμα από αυτή την απόπειρα μπορεί να σε εκπλήξει, οπότε μην ξεκινάς αυτή τη δοκιμασία έχοντας προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα αυτής.

  SOS: Πρόσεχε λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, το χρειάζεται!

  ΠΑΡΘΕΝΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα μοιάζει να θέλει να σε βάλει μπροστά στην πρόκληση του να ακούσεις και να αποδεχτείς κάποιες αλήθειες που έρχονται από την άλλη πλευρά. Μπορεί κάτι τέτοιο να μοιάζει επικίνδυνο και συνάμα τρομακτικό, να σε επηρεάζει με τρόπο που σε κάνει να θεωρείς πως δεν έχεις τον έλεγχο της κατάστασης, πως περπατάς σε ένα έδαφος που δεν έχεις χαρτογραφήσει. Από την άλλη όμως πλευρά, έχεις την ευκαιρία να γείρεις στον ώμο του προσώπου που σε έχει πάρει από το χέρι και σε οδηγεί, να εμπιστευτείς όλο σου το είναι πάνω του και να απολαύσεις τη διαδρομή. Είναι ώρα να μάθεις να αφήνεσαι και να ακολουθείς εφόσον εμπιστεύεσαι, να κινείσαι με τα μάτια κλειστά αφού έχεις χαρίσει την πυξίδα στα χέρια του προσώπου που έχεις επιλέξει να έχεις δίπλα σου. Αν όλα τα παραπάνω μπορούν να βρουν εφαρμογή στη ζωή σου, τότε φρόντισε να μη χάσεις την ευκαιρία ώστε να τα κάνεις πράξη τη νέα εβδομάδα. Αν πάλι όλα τα παραπάνω μοιάζουν με ένα μυθιστόρημα που διαβάζεις, τότε κλείσε τα μάτια και προσπάθησε να δεις τη συνέχεια χωρίς να χρειάζεται να γυρίζεις τις σελίδες. Θα δεις πως κάποια παραμύθια μπορούν να λάβουν σάρκα και οστά στην πραγματική ζωή.

  SOS: Μην πιστεύεις τόσο εύκολα όλα αυτά που ακούς!

  ΖΥΓΟΣ:

  Η είσοδος της Αφροδίτης στον Κριό προς το τέλος της νέας εβδομάδας θα σε αναγκάσει να στρέψεις την προσοχή σου προς την ανάληψη δράσεων και το τέλος μίας περιόδου που λειτούργησες σε θεωρητικό επίπεδο. Ίσως να μην έχεις ακόμα ολοκληρώσει την περίοδο του σχεδιασμού του πλάνου που έχεις στο μυαλό σου και αφορά τα επόμενα βήματα που καλείσαι να κάνεις. Ίσως να υπάρχουν κάποια μικρά κομμάτια που δεν έχουν προστεθεί στο παζλ, και τα οποία θέλεις να φέρεις στην επιφάνεια μετά από έναν εκτεταμένο διάλογο με πρόσωπα του κοντινού σου κύκλου. Ο χρόνος σου όμως ώστε να ολοκληρώσεις αυτή την αποστολή δεν είναι απεριόριστος και προς το τέλος της εβδομάδας θα αντιληφθείς πως κάποιοι αναμένουν κινήσεις από την πλευρά σου. Αν λοιπόν αντιμετωπίσεις άτομα που έχουν παράπονα και εκφράζουν προβληματισμούς, τότε φρόντισε να μην πάρεις όλο αυτό το βάρος πάνω σου. Είναι αρκετά πιθανό να κουβαλούν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, να σέρνουν βαρίδια που δεν έχουν να κάνουν με εσένα, αλλά να εκφράζουν αυτή τη δυσαρέσκεια προς την πλευρά σου.

  SOS: Μην αναβάλλεις κάτι που μπορείς να τελειώσεις άμεσα και με επιτυχία!

  ΣΚΟΡΠΙΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα φαίνεται να θέλει να σε ξεκολλήσει από ένα μοτίβο καθημερινότητας που καταφέρνει να σε υπνωτίζει και να σε απομακρύνει από την πιθανότητα να αναλάβεις δράσεις ώστε να επιδιορθώσεις τα κακώς κείμενα. Η Πανσέληνος στο Λέοντα αλλά και η είσοδος της Αφροδίτης στον Κριό θα σε πιέσουν ώστε να δώσεις απαντήσεις και να αναλάβεις δράσεις στον εργασιακό χώρο, που αποδεικνύουν πως είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα. Μπορεί η πίεση που θα δεχτείς να οδηγήσει σε λεκτικές συγκρούσεις με άτομα που συναναστρέφεσαι στην καθημερινότητα σου, αλλά αυτός δεν μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος που θα δράσεις. Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα και εμπόδια στην καθημερινότητα σου, είναι βέβαιο πως μπορείς να διορθώσεις κάποια από αυτά, αλλά δεν είναι απαραίτητο να σκέφτεσαι μόνο την επιδιόρθωση και όχι και την πιθανότητα της οριστικής ρήξης και αποχώρησης. Αν κάτι έχει πάψει να σε γεμίζει, τότε ίσως να είναι καιρός να λάβεις αποστάσεις.

  SOS: Δεν είναι αστείο πράγμα η γρίπη.. πρόσεχε!

  ΤΟΞΟΤΗΣ:

  Η επαναφορά στην πραγματικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας εβδομάδας, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να λάβει χώρα με τρόπο που θα μπορούσε να σε δυσκολέψει και να σε αγχώσει. Θα χρειαστεί να καταλάβεις πως υπάρχουν ανοικτά μέτωπα τα οποία δε σου επιτρέπουν να αντιλαμβάνεσαι τους κινδύνους, κυρίως αν αυτοί έχουν να κάνουν με οικονομικά ζητήματα. Προσπάθησε να συμμαζέψεις τις χρηματικές σου υποχρεώσεις και να αποφύγεις να φορτώσεις τους ώμους σου με νέα δεδομένα, να αποφύγεις να προχωρήσεις σε κινήσεις που θα μπορούσαν να γυρίσουν εναντίον σου στο μέλλον. Ίσως πάλι να είναι καιρός να ανοίξεις μία κουβέντα με κοντινά σου πρόσωπα, η οποία όμως είναι σε θέση να φέρει στην επιφάνεια τους ρόλους που έχουν δοθεί μέσα στη σχέση ή την οικογένεια και δεν είναι πλέον σε θέση να συνεχίζουν να είναι λειτουργικοί. Προσπάθησε να έχεις ανοικτό μυαλό και να αναγνωρίσεις τα λάθη και τις παραλείψεις σου και θα καταλάβεις πως μπορείς να διορθώσεις τα κακώς κείμενα.

  SOS: Για να στο λένε και να στο φωνάζουν οι δικοί σου, κάτι ξέρουν παραπάνω!

  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:

  Η είσοδος της Αφροδίτης στον Κριό προς το τέλος της εβδομάδας θα αποτελέσει το έναυσμα ώστε να ασχοληθείς επισταμένα με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαπροσωπικές σου σχέσεις μέσα σε ένα οικογενειακό ή επαγγελματικό πλαίσιο που έχει χάσει το βηματισμό του. Θα αντιληφθείς πως υπάρχουν θέματα μέσα στο σπίτι σου που έχουν να κάνουν με την απροθυμία κάποιων να αναλάβουν τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους, πως θα χρειαστεί να ασχοληθείς προσωπικά με τα κακώς κείμενα. Ίσως να αποφασίσεις να αλλάξεις τη διακόσμηση του χώρου ή να κάνεις μία κουβέντα που θα δώσεις στην άλλη πλευρά να κατανοήσει πως δεν περνάς καλά μέσα στο συγκεκριμένο χώρο. Ίσως πάλι να γίνει φανερή η αδυναμία σου να συνεργαστείς με κοντινά πρόσωπα στον επαγγελματικό τομέα, να έρθουν στην επιφάνεια ζητήματα ασυμφωνίας και σύγκρουσης. Αυτό που χρειάζεται να εξετάσεις είναι κατά πόσο είναι εφικτό να απομακρύνεις κάποια άτομα από κοντά σου, με αποτέλεσμα να μπορείς να οδηγηθείς στην άμεση ρήξη ή απαιτείται η εξεύρεση γεφυρών που συνδέουν τις αντίθετες απόψεις και βλέψεις.

  SOS: Κακό πράγμα η απομόνωση! Βγες έξω βρε παιδί μου!

  ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα είναι πιθανό να σε φέρει αντιμέτωπο/η με τη συνειδητοποίηση πως δεν υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας και συνεννόησης με πρόσωπα του κοντινού σου κύκλου, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεις μπροστά σου το τέλος μίας σχέσης ή συνεργασίας. Θα χρειαστεί να αντιληφθείς κατά πόσο βρίσκεσαι μπροστά σε ένα οριστικό κλείσιμο της αυλαίας μίας παράστασης που κράτησε για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά έχει πάψει να έχει πλέον ενδιαφέρον για εσένα. Ίσως να μιλάς μία διαφορετική γλώσσα από αυτή που χρησιμοποιούν οι γύρω σου, κάτι που θα μπορούσε να σε απομονώσει ή να σε αναγκάσει να παραδεχτείς πως έχεις ανάγκη από εντατικά μαθήματα εκπαίδευσης. Το θέμα είναι κατά πόσο θα παραμείνεις εγκλωβισμένος/η στις δικές σου σκέψεις και απόψεις ή θα αποφασίσεις να γίνεις μέλος ομάδων που προχωρούν παρακάτω και βλέπουν τη ζωή μέσα από τις προκλήσεις του αύριο και τις μνήμες του χθες.

  SOS: Ωραίο πράγμα οι καινούριες περιπέτειες ε; Άντε, με το καλό!

  ΙΧΘΕΙΣ:

  Με τον Ερμή να παραμένει στο ζώδιο σου για ακόμα μία εβδομάδα, μοιάζει σαν να έχεις την πρωτοβουλία των κινήσεων πάνω σε μία σκακιέρα που καλείσαι όμως να συνειδητοποιήσεις πως παίζεται ένα παιχνίδι που μπορεί τελικά να έχει και χαμένους. Θα χρειαστεί να εξετάσεις κατά πόσο διασφαλίζεις τα κεκτημένα σου και αν έχεις σχεδιάσει καλά τις κινήσεις σου ώστε να πετύχεις το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Με το πέρασμα των ημερών θα αντιληφθείς πως είναι καλύτερο να αποφύγεις να συνεχίσεις να εκτίθεσαι, πως είναι καιρός να κάνεις μερικά βήματα προς τα πίσω και να αφήσεις άλλους να έρθουν στο προσκήνιο ώστε να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες. Αν πάλι συνειδητοποιήσεις πως έχεις ανοίξει αρκετά οικονομικά μέτωπα, τότε προσπάθησε να συμμαζέψεις τις οφειλές σου και να αποφύγεις να δίνεις υποσχέσεις τις οποίες δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα μπορέσεις να εκτελέσεις στο άμεσο μέλλον.

  SOS: Όσο πιο λίγα ξέρουν οι άλλοι για τα σχέδιά σου, τόσο καλύτερα!