Του Cosmou τα άστρα: από 29/6 - 5/7

Του Cosmou τα άστρα: από 29/6 - 5/7

Του Cosmou τα άστρα: από 29/6 - 5/7

 • ΚΡΙΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα σε πιέζει και σε αναγκάζει να παραδεχτείς πως υπάρχουν καταστάσεις και συνθήκες στη ζωή σου που σε κάνουν να θέλεις να κρυφτείς, να αποφύγεις να έρθεις σε επαφή και αντιπαράθεση με άλλα πρόσωπα. Ίσως να δυσκολεύεσαι να πείσεις κάποιους ανθρώπους σχετικά με αυτό που έχεις στο μυαλό σου, να δημιουργούνται τριβές με άτομα εξουσίας ή με πρόσωπα που έχουν την πεποίθηση πως μπορούν να έχουν άποψη για τη ζωή σου. Ίσως πάλι να χρειάζεται να επικοινωνήσεις εκ νέου ένα θέμα που σε έχει ταλαιπωρήσει και να μπεις στη διαδικασία ενός διαλόγου που γνωρίζεις πως θα σε φθείρει και θα σε κάνει να θέλεις να παραδοθείς στις παράλογες αιτιάσεις και απαιτήσεις της άλλης πλευράς. Η νέα όμως εβδομάδα προσφέρει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις πως είναι τουλάχιστον κουτό να προσπαθείς να ανταπεξέλθεις σε περιβάλλοντα στα οποία δε χωράς, στα οποία δεν υπάρχει καμία πιθανότατα να μπορέσεις να γίνεις μέλος τους, οπότε είναι καιρός να πάψεις να παλεύεις για κάτι τέτοιο. 

  SOS: Μην πιέζεις περισσότερο τον εαυτό σου, αφέσου και προχώρα παρακάτω!

  ΤΑΥΡΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα ρίχνει το βάρος στον επικοινωνιακό τομέα και σε αναγκάζει να έρθεις σε επαφή με άτομα που γνωρίζεις πως μπορεί να υπάρξουν τριβές ανάμεσα σας. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις πρόσωπα που μοιάζουν έτοιμα να σου επιτεθούν λεκτικά, που έχουν μαζέψει αρκετά παράπονα ή παρατηρήσεις τις οποίες θέλουν να μοιραστούν μαζί σου ή ακόμα χειρότερα να αρχίσουν να σε κρίνουν για όλα αυτά. Ίσως πάλι να προσπαθείς να βρεις την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις μία απόδραση κάπου μακριά, κάτι που όμως παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες αφού δεν μπορείς να βρεις τη συντροφιά που θα επιθυμούσες να είναι κοντά σου. Στον επαγγελματικό τομέα, θα αντιμετωπίσεις κάποιες δύσκολες καταστάσεις οι οποίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στο γεγονός πως δεν υπάρχει ταύτιση στον τρόπο σκέψης σου και αυτόν της άλλης πλευράς. Προσπάθησε να παραμείνεις ψύχραιμος/η και χωρίς να αντιδράς σπασμωδικά απέναντι στις αιτιάσεις τρίτων και θα μπορέσεις να αποδράσεις από μία εβδομάδα που κουβαλά αρκετές λεκτικές εντάσεις. 

  SOS: Μάτια και αυτιά ανοιχτά!

  ΔΙΔΥΜΟΙ:

  Η νέα εβδομάδα θα σε φέρει αντιμέτωπο/η με πρόσωπα που καλείστε να επιλύσετε τα άμεσα θέματα που επηρεάζουν τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, έχοντας την υποχρέωση να είσαι σαφής με τις επιθυμίες και προθέσεις σου. Καλείσαι να εκφράσεις ανοικτά τις διαθέσεις σου, να επιχειρηματολογήσεις πάνω σε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τις επιλογές σου στον επαγγελματικό τομέα, να ζυγίσεις την κατεύθυνση που θέλεις να πάρεις έχοντας σκεφτεί και το οικονομικό σκέλος αυτής της απόφασης. Θα χρειαστεί να απομονώσεις τις φωνές που φτάνουν στα αυτιά σου και προέρχονται από άτομα του φιλικού περιβάλλοντος, αφού καλείσαι να εξετάσεις αν το μονοπάτι που επιλέγεις να περπατήσεις εξυπηρετεί εσένα τον/ην ίδιο/α και μόνο. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να λαμβάνεις σινιάλα από το έτερο ήμισυ που δείχνουν πως έχει λάβει τις αποφάσεις του/ης και καλείσαι να τις ακούσεις, έχοντας την υποχρέωση να τις σεβαστείς ή να τις ανατρέψεις εφόσον διαθέτεις αποφασιστικότητα για πράξεις και όχι την επιλογή για περισσότερα λόγια.

  SOS: Τα οικονομικά σου θέλουν προσοχή!

  ΚΑΡΚΙΝΟΣ:

  Η είσοδος του ανάδρομου Κρόνου στον Αιγόκερω από την 1η Ιουλίου σηματοδοτεί την έναρξη μίας περιόδου μερικών μηνών κατά τη διάρκεια των οποίων θα χρειαστεί να προχωρήσεις στις δομικές αλλαγές τις οποίες προσπέρασες ή αρνήθηκες να αντιληφθείς το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Θα δεις μπροστά σου τα εμπόδια που κατάφερες να θέσεις στο περιθώριο να εμφανίζονται και πάλι και να μεγαλώνουν, θέλοντας να σου υπενθυμίσουν πως καλείσαι να τα διαχειριστείς έχοντας όμως σύμμαχο το χρόνο. Ίσως να καταλάβεις πως η σχέση σου με κάποια πρόσωπα εξουσίας δεν είναι τόσο απλή και δεν μπορείς να βασίζεσαι σε καλές προθέσεις, αλλά να τεθούν κανόνες και όρια. Ίσως πάλι να συνειδητοποιήσεις πως η επαφή σου με άτομα της οικογένειας είναι μία δύσκολη αποστολή, την οποία θα πρέπει να διεκπεραιώσεις με τρόπο που δείχνει πως αναλαμβάνεις ρόλους που κάποιοι άλλοι δεν είναι έτοιμοι ή διατεθειμένοι να υποστηρίξουν. Εκτός και αν αποφάσισες να πάρεις αποστάσεις και προχωράς σε μία τέτοια κίνηση ξαφνιάζοντας τους γύρω σου.

  SOS: Που είναι το θάρρος σου και η τόλμη σου; Ε;

  ΛΕΩΝ:

  Η νέα εβδομάδα φαίνεται να προσθέτει βάρη και ευθύνες στην καθημερινότητα σου, να σε κάνει να πρέπει να αντιμετωπίσεις πολλά θέματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η εργασιακή καθημερινότητα θα επανέλθει και θα σε αναγκάσει να συνειδητοποιήσεις πως υπάρχουν εκκρεμότητες της περασμένης περιόδου οι οποίες έχουν παραμείνει ανοικτές και σε βαραίνουν. Ίσως να χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος/η με ανθρώπους που έχετε διαφορετική άποψη και δημιουργούν εντάσεις και προστριβές που δεν μπορείς να διαχειριστείς με σύνεση και υπομονή. Ίσως να αντιλαμβάνεσαι πως η πραγματικότητα σκοτώνει το όνειρο, πως θα χρειαστεί να αναβάλεις τα σχέδια που είχες κάνει και αφορούσαν μία απόδραση κάπου μακριά, αφού δεν μπορείς να λείψεις από τη βάση σου. Ίσως πάλι να αρχίσεις και πάλι να σκέφτεσαι την προοπτική μίας επαγγελματικής αλλαγής την οποία έχεις ανάγκη αλλά παράλληλα δυσκολεύεσαι να κάνεις πράξη. Το μυαλό σου συνεχίζει να σε τροφοδοτεί με εικόνες και πληροφορίες τις οποίες δεν μπορείς όμως να επεξεργαστείς όπως θα ήθελες.

  SOS: Δεν ανοίγουμε το στοματάκι μας αν δεν έχουμε να πούμε κάτι!

  ΠΑΡΘΕΝΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα θα μπορούσε να φέρει εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή, να σε βάλει στη διαδικασία να ζυγίσεις τα δεδομένα και να αναρωτηθείς σχετικά με το επόμενο βήμα. Αν βρίσκεσαι σε σχέση, τότε η απόκτηση ενός παιδιού είναι ένα θέμα που σε απασχολεί, που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είσαι έτοιμος/η για κάτι τέτοιο. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το άτομο που στέκεται δίπλα σου, με το/η σύντροφο που έχεις επιλέξει. Η συζήτηση με άτομα του φιλικού σου κύκλου θα σε βοηθήσει να καταλήξεις σε συμπεράσματα, αλλά μη νομίζεις πως είναι τα μόνα που μπορούν να εξαχθούν. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα της σύγκρισης με ένα παρελθόν που επανέρχεται στο μυαλό σου και σε δοκιμάζει, ενώ παράλληλα ζεις ένα παρόν που αρκετές φορές μοιάζει να μην καλύπτει τις απαιτήσεις που έχεις διαμορφώσει μέσα στο μυαλό σου. Ίσως το μυστικό να έγκειται στην ανάγκη να πάψεις να αναζητάς την τελειότητα, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει ένα μάθημα ζωής για εσένα.

  SOS: Και πάλι ένας καλός φίλος θα είναι εκεί για σένα!

  ΖΥΓΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα θα σε φέρει αντιμέτωπο/η με δύσκολες καταστάσεις στο χώρο της οικογένειας ή της εργασίας, ζητώντας από εσένα να λάβεις σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το κλείσιμο κάποιων κύκλων. Θα συνειδητοποιήσεις πως βρίσκεσαι σε διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με άτομα του περιβάλλοντος σου, πως βιώνεις καταστάσεις που δεν μπορείς να συνεχίσεις να ανέχεσαι με αποτέλεσμα να αναζητάς την αφορμή για να ξεσπάσεις. Η αφορμή είναι μπροστά σου, αρκεί να είσαι διατεθειμένος/η να αντιπαρατεθείς ακόμα και με άτομα που φοβάσαι. Η σχέση σου μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης, αυτής της ανάγκης για σύγκρουση και να συνειδητοποιήσεις πως κάποια πράγματα δεν είναι όπως τα είχες κατά νου. Παράλληλα, είναι πιθανό να προκύψουν εντάσεις στον επαγγελματικό τομέα, αφού κάποιες υποσχέσεις δεν έχουν κρατηθεί, κάποιοι δεν έχουν φέρει εις πέρας τις ευθύνες που είχαν αναλάβει. Συνειδητοποίησε πως καλείσαι να κάνεις και το τελευταίο βήμα για να κόψεις τον ομφάλιο λώρο που παλεύεις να αποχωριστείς τα τελευταία χρόνια. 

  SOS: Μην γίνεσαι τόσο απότομος με τη μία!

  ΣΚΟΡΠΙΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα σε καλεί να προσέξεις τα βήματα σου, να μη βιαστείς να μιλήσεις και να εκφράσεις αυτά που σκέφτεσαι ώστε να αποφύγεις να υποσχεθείς πράγματα τα οποία δε θα είσαι σε θέση να φέρεις εις πέρας. Καλό θα ήταν να γίνεις περισσότερο παρατηρητικός/η, να προσπαθήσεις να αποφύγεις τις μεγάλες δηλώσεις και να παραμείνεις προσγειωμένος/η στην πραγματικότητα. Ίσως να χρειαστεί να συμμαζέψεις τη σκέψη σου, να ματαιώσεις κάποιες αποδράσεις που είχες προγραμματίσει, να φροντίσεις να θέσεις τις σωστές προτεραιότητες. Μπορεί να χρειαστεί να ασχοληθείς εκ νέου με θέματα του συγγενικού σου περιβάλλοντος, να έρθεις σε επαφή με άτομα που γνωρίζεις πως υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία ανάμεσα σας, αλλά είναι καιρός να εστιάσεις και πάλι σε ένα θέμα που σας ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό. Προσπάθησε να προσεγγίσεις αυτά τα άτομα, ακόμα και αν διαφωνείτε επί της αρχής, αφού υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν. 

  SOS: Πρέπει να μάθεις και να ακούς λίγο πιο προσεκτικά τον άλλον!

  ΤΟΞΟΤΗΣ:

  Η νέα εβδομάδα εστιάζει κυρίως σε θέματα ερωτικού περιεχομένου, θέλοντας να σου υπενθυμίσει πως κάποια πράγματα δεν μπορούν να κινούνται θεωρώντας πως έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο. Καλείσαι να ζυγίσεις τις αποφάσεις που έχεις λάβει, να αξιολογήσεις κατά πόσο είναι εφικτό να εμπιστευτείς την άλλη πλευρά και να αφεθείς πάνω της. Ίσως να δεις προς το τέλος της εβδομάδας κάποια σημάδια που σε κάνουν να θεωρείς πως δεν είναι όλα λυμένα, πως υπάρχουν γκρίζες ζώνες τις οποίες δεν μπορείς να ξεπεράσεις όσο εύκολα θεωρούσες. Ίσως πάλι να επανέρχεται στο προσκήνιο ένα πρόσωπα από το παρελθόν σου και να μπερδεύει την όλη κατάσταση, να ανακατεύει τα δεδομένα και να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πως δεν έχεις ακόμα πατήσει καλά στα πόδια σου. Στον επαγγελματικό τομέα, φρόντισε τα οικονομικά σου και απόφυγε να λάβεις αποφάσεις που εμπεριέχουν ρίσκο ή σε οδηγούν σε δράσεις που θα σε αναγκάσουν να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

  SOS: Μπράβο! Είσαι πιο ερωτικός από ποτέ!

  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:

  Ο Κρόνος επανέρχεται στο ζώδιο σου όντας ανάδρομος τη νέα εβδομάδα και θα συνειδητοποιήσεις πως δεν έχεις δώσει λύση σε θέματα που σε ταλαιπώρησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ίσως να έρθεις αντιμέτωπος/η με τα άμεσα προβλήματα της σχέσης σου, να συνειδητοποιήσεις πως κινείσαι πάνω σε ένα λεπτό σκοινί το οποίο μπορεί να σπάσει ανά πάσα χρονική στιγμή. Ίσως πάλι να επανέρχονται θέματα επαγγελματικού περιεχομένου και να κατανοείς πως βρίσκεσαι σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια σου μπροστά στην πραγματικότητα, η οποία σε προειδοποιεί πως δεν έχει καμία σχέση με όσα γνώριζες μέχρι σήμερα. Καλό θα ήταν να δείξεις αποφασιστικότητα ώστε να αντιμετωπίσεις αυτά που σου αναλογούν, να αντιληφθείς πως η πορεία σου προς κάποιες κατευθύνσεις οδηγεί σε αδιέξοδο και να αλλάξεις αυτή την πορεία. Κάτι τέτοιο απαιτεί ευελιξία πνεύματος και σώματος, κάτι που φαντάζει δύσκολο για εσένα, αλλά την ίδια στιγμή είναι η μόνη λύση μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις.

  SOS: Πολύ καχύποπτος μου είσαι τελευταία και δεν ξέρω γιατί!

  ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα μοιάζει να σε προειδοποιεί πως υπάρχουν στοιχεία και γεγονότα για τα οποία δεν έχεις την ικανότητα της άμεσης αντιμετώπισης, τα οποία επηρεάζουν τη διάθεση σου και τις κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Θα χρειαστεί να μαζευτείς περισσότερο από όσο συνήθισες να πράττεις, να κάνεις μερικά βήματα προς τα πίσω και να αξιολογήσεις τις παραινέσεις ή την κριτική που λαμβάνεις από πρόσωπα που κινούνται γύρω σου. Ίσως να είναι η ώρα που θα παραδεχτείς πως δεν έχεις τον έλεγχο κάποιων καταστάσεων, που συνειδητοποιείς πως είσαι εγκλωβισμένος/η σε ένα μοτίβο εργασίας και διαβίωσης τα οποία σε δυσκολεύουν και σε αναγκάζουν να παραδέχεσαι πως χρειάζεται να ασχοληθείς με τον εσωτερικό σου κόσμο ώστε να θέσεις κανόνες και όρια. Ίσως πάλι να αντιμετωπίζεις κάποια θέματα υγείας τα οποία επανέρχονται στο προσκήνιο και ανατρέπουν τα δεδομένα που είχες μέσα στο μυαλό σου, αλλά στηρίζονταν περισσότερο σε εικασίες και όχι στην απτή πραγματικότητα.

  SOS: Πρόσεχε μην εκτεθείς με αυτά που λες και δεν κάνεις!

  ΙΧΘΕΙΣ:

  Η νέα εβδομάδα μοιάζει να εστιάζει κατά κύριο λόγο στον οικονομικό τομέα, να σε αναγκάζει να παραδεχτείς πως καλείσαι να κάνεις κινήσεις που δείχνουν πως θα πρέπει να συμμαζευτείς. Ίσως να χρειαστεί να περιορίσεις κάποιες δράσεις σου και να προσπαθήσεις να έρθεις πιο κοντά με άτομα του φιλικού κύκλου με τα οποία έχετε χαθεί. Ίσως πάλι να προκύπτουν κάποιες συγκρούσεις με άτομα του κοινωνικού σου κύκλου οι οποίες έχουν ως στόχο να αναδείξουν τον πραγματικό σου ρόλο μέσα σε ομάδες που συμμετέχεις και κινείσαι. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό να προκύψουν κάποιες διαφωνίες στη σχέση σου, να έρθεις σε αντιπαραθέσεις που βασίζονται κατά κύριο λόγο στην αδυναμία να μιλήσεις την ίδια γλώσσα με το έτερο ήμισυ. Προσπάθησε να μοιραστείς αυτά τα θέματα με άτομα του φιλικού σου κύκλου, θέλοντας να αποδείξεις πως είσαι ανοικτός/η στο να λάβεις γνώμες τρίτων που έχουν ως στόχο να σε βοηθήσουν να ανοίξεις το μυαλό σου και σε νέα δεδομένα.

  SOS: Ξεκαθάρισε τους τοξικούς ανθρώπους από το περιβάλλον σου! 

Συντάκτης