Του Cosmou τα άστρα: από 7/9 - 13/9

Του Cosmou τα άστρα: από 7/9 - 13/9

Του Cosmou τα άστρα: από 7/9 - 13/9

 • ΚΡΙΟΣ:

  Οι διαπροσωπικές σου σχέσεις θα δυσκολέψουν τη νέα εβδομάδα και θα συνειδητοποιήσεις πως έχεις στο περιβάλλον σου ανθρώπους που δεν μπορείς να συνεχίσεις να θεωρείς πως η σχέση σας είναι ένα παιχνίδι. Μπορεί να τεθούν σοβαρά ζητήματα πάνω στο τραπέζι, θέματα που είναι ικανά να τινάξουν στον αέρα μία συμφωνία που έχει λάβει χώρα. Ένας καυγάς με ένα συγγενικό ή κοντινό σου πρόσωπο θα φέρει στην επιφάνεια την αδυναμία συνύπαρξης σας μέσα στον ίδιο χώρο, θα κινήσει διαδικασίες επίλυσης θεμάτων που δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται. Μία επαγγελματική ρήξη μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τις διαφορές που έχεις σε σχέση με τους συνεργάτες σου και να αποκαλύψει την προσπάθεια που κάνεις όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε να καλύψεις τις ατέλειες και τους προβληματισμούς σου. Στον οικογενειακό τομέα μπορεί να υπάρξουν θέματα υγείας κοντινών σου προσώπων τα οποία σε προβληματίζουν και σε κάνουν να συνειδητοποιείς πως ο χρόνος περνά και δεν μπορείς να φέρεις πίσω τις στιγμές του παρελθόντος.

  SOS: Μην αγνοείς θέματα υγείας!

  ΤΑΥΡΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα προσφέρει την ευκαιρία να μάθεις κάποια πράγματα που θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην προσπάθεια που κάνεις ώστε να αποχωρίσεις από ένα επαγγελματικό σχήμα που σε έχει κουράσει και μοιάζει να μη σου προσφέρει πλέον τα οφέλη που είχες στο μυαλό σου. Προσπάθησε να εκμαιεύσεις ειδήσεις και νέα από τους γύρω σου, να τους αναγκάσεις να προχωρήσουν σε αποκαλύψεις που είναι εξαιρετικά χρήσιμες σε εσένα και σε βοηθούν να ξεσκεπάσεις κάποιες ιστορίες. Ίσως πάλι να χρειαστεί να περάσεις χρόνο με πρόσωπα του συγγενικού κύκλου, να βρεθείς κοντά σε άτομα που σε έχουν ανάγκη και καλό θα ήταν να φροντίσεις να ανοίξεις τα αυτιά σου και να ακούσεις αυτά που λένε. Αν πάλι επιστρέφεις από ένα ταξίδι που πραγματοποίησες το τελευταίο χρονικό διάστημα, τότε προσπάθησε να μην πέσεις κατευθείαν στα βαθιά. αλλά να διατηρήσεις την επαφή σου με πρόσωπα του φιλικού κύκλου που σε βοηθούν να μην κλείνεσαι στον εαυτό σου.

  SOS: Δέξου την βοήθεια-συντροφιά των φίλων σου.

  ΔΙΔΥΜΟΙ:

  Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία τη νέα εβδομάδα είναι να καταφέρεις να ξεδιαλύνεις την αλήθεια, να μπορέσεις να διώξεις από το οπτικό σου πεδίο ότι αποτελεί μία παραμόρφωση της πραγματικότητας. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας μπορεί να συνεχίζεις να βιώνεις καταστάσεις που σε αποπροσανατολίζουν, που σε κάνουν να χάνεις την κατεύθυνση σου και σε οδηγούν σε περίεργα μονοπάτια. Ίσως βέβαια να έχεις ανάγκη να ακούσεις τέτοια λόγια, να λάβεις τέτοιου είδους υποσχέσεις ή να είσαι εσύ αυτός/η που διασκεδάζει καθώς διασπείρει ειδήσεις που δεν έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα. Με το πέρασμα όμως των ημερών, θα αντιληφθείς πως κάποιες δράσεις φέρνουν αντίδραση και θα χρειαστεί να την αντιμετωπίσεις. Να θυμάσαι πως μπορεί να έχεις θέσει τα κεκτημένα σου σε κίνδυνο, οπότε καλό θα ήταν να λειτουργήσεις αμυντικά και να προστατέψεις τον εαυτό σου από ανθρώπους που έχουν βαλθεί να θέσουν σε κίνδυνο κάποια οφέλη σου. 

  SOS: Συνεχίζεις να ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σύνελθε!

  ΚΑΡΚΙΝΟΣ:

  Οι διαπροσωπικές σου σχέσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα χρειαστεί να προσέξεις να αποφύγεις τις εντάσεις οι οποίες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Καλείσαι να είσαι δεκτικός/η απέναντι στις αιτιάσεις της άλλης πλευράς, να φροντίσεις να αποφύγεις τις μεγάλες δηλώσεις αλλά και να μην κλειστείς στον εαυτό σου ώστε να θεωρήσεις πως με αυτό τον τρόπο προστατεύεσαι. Υπάρχουν ανοικτά θέματα τα οποία καλείσαι να διαχειριστείς και να επιλύσεις, κάτι που σημαίνει πως κάποιες στιγμές θα αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στο στίβο μάχης. Ίσως πάλι να αποφασίσεις να λειτουργήσεις επιθετικά και να διεκδικήσεις κομμάτια από την πίτα που έχεις μπροστά σου, ανοίγοντας όμως αντιπαραθέσεις με άτομα που έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν τις απόψεις τους και να λειτουργήσουν με γνώμονα τον προσωπικό εγωισμό και την αλαζονεία. Να θυμάσαι πως είναι καιρός να ακουστείς και να εκφραστείς, πως καλείσαι να αποδείξεις πως διαθέτεις προσωπικότητα, οπότε οι συγκρίσεις και οι συγκρούσεις είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις.

  SOS: Μην φοβηθείς, ψηλά το κεφάλι και… επίθεση!

  ΛΕΩΝ:

  Τα παιχνίδια στο παρασκήνιο είναι και πάλι παρόντα και σε αναγκάζουν να παραδέχεσαι πως δεν μπορείς να παραμείνεις ήσυχος/η, πως χρειάζεται να αποδεικνύεις πως διαθέτεις ψυχραιμία και κρύο αίμα σε περιστάσεις που οι συγκρούσεις μοιάζουν να αποτελούν μονόδρομο. Προσπάθησε να διαβάσεις το χαρακτήρα των ανθρώπων που συνειδητοποιείς πως βρίσκονται απέναντι σου, γιατί είναι αρκετά πιθανό να καταλάβεις πως είναι άτομα που απλά φοβούνται με αποτέλεσμα να επιτίθενται για λόγους άμυνας. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις απέναντι σου αντιπάλους που είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα, οπότε μία κουβέντα που θα κάνεις μαζί τους είναι σε θέση να σου δώσει λύσεις που δεν περιμένεις. Αν πάλι ζορίζεσαι να χωρέσεις μέσα στη νέα πραγματικότητα, τότε προσπάθησε να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας με τονωτικές ενέσεις δράσεων που σε αποσυμπιέζουν.

  SOS: Άκου το σώμα σου, έχει ανάγκη από ξεκούραση!

  ΠΑΡΘΕΝΟΣ:

  Οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας έχουν ως στόχο να σε επαναφέρουν αντιμέτωπο/η με την πραγματικότητα, να τονίσουν την απαίτηση ώστε να κοιτάξεις μέσα στα μάτια την άλλη πλευρά και να μιλήσεις με γνώμονα το μυαλό σου. Αν συνεχίζεις να έχεις αμφιβολίες και ασάφειες, αν επιμένεις να βαδίζεις πάνω σε δύο παράλληλες πορείες χωρίς να μπορείς να απορρίψεις τη μία κατεύθυνση, τότε θα αρχίσεις να έχεις προβλήματα αφού καλείσαι να αποσαφηνίσεις τη θέση σου. Θα χρειαστεί να εξετάσεις κατά πόσο επενδύεις στο προσωπικό σου όφελος ή επιλέγεις μία προοπτική που σε φέρνει μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνεις κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει παλιότερα. Ίσως όμως να έχεις αποφασίσει πως είναι καιρός να διασφαλίσεις τα οικονομικά σου κεκτημένα ή να επενδύσεις στη σχέση σου και να αφήσεις στο περιθώριο τις υποχρεώσεις μίας καθημερινότητας που σε βολεύει να είναι τακτοποιημένη. Σε μία τέτοια περίπτωση, να θυμάσαι πως μπορεί να εισέρχεσαι σε μία κατάσταση στην οποία καλείσαι να εμπιστευτείς ένα πρόσωπο που δεν έχεις τεστάρει ως προς την έννοια της σταθερότητας σε βάθος χρόνου.

  SOS: Μην αναβάλλεις την απόφαση που έπρεπε να είχες πάρει ήδη!

  ΖΥΓΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα σε καλεί να συνειδητοποιήσεις πως έχεις την ευκαιρία ή την ευθύνη ώστε να αναλάβεις πρωτοβουλίες που θα αποδείξουν από εδώ και πέρα κατά πόσο είσαι ικανός/η να σηκώσεις στους ώμους σου όλα όσα σου έχουν ανατεθεί ή θα ήθελες να αποτελέσουν τη βάση της καινούργιας σου ζωής. Αν υπάρχουν προβλήματα στον επαγγελματικό τομέα, τότε αυτά θα έρθουν στην επιφάνεια και μπορεί να αποτελέσουν αφορμές ώστε να συνειδητοποιήσεις πως ο συγκεκριμένος κύκλος είναι στη φάση κλεισίματος, πως δεν έχει νόημα να συνεχίσεις να επενδύεις σε κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση να σου προσφέρει αυτά που έχεις στο μυαλό σου. Αν πάλι ξεκινά μία νέα εργασιακή πραγματικότητα, τότε καλό θα ήταν να επενδύεις στην έννοια του χρόνου, γιατί στο ξεκίνημα αυτής της νέας πραγματικότητας θα βρεθείς αντιμέτωπος/η με ανθρώπους που έχουν εξουσία στα χέρια τους και θέλουν να επιβάλουν κανόνες με τους οποίους μπορείς να είσαι αντίθετος/η. Στον προσωπικό τομέα, είναι καιρός να αρχίσεις να μιλάς και να πάψεις να κρύβεσαι επειδή φοβάσαι μήπως χαλάσει μία ρουτίνα που σε βολεύει να υπάρχει.

  SOS: Δηλαδή τέλειωσε το καλοκαίρι και το έριξες στο φαί; Ήμαρτον!

  ΣΚΟΡΠΙΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα μπορεί να σε κάνει περισσότερο εσωστρεφή από όσο ήσουν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να δοκιμάσει τις αντοχές σου απέναντι σε μία καθημερινότητα που έχει απαιτήσεις και την οποία δεν μπορείς να συνεχίσεις να αγνοείς. Καλείσαι να επιδείξεις μεγαλύτερη προθυμία ώστε να αντιμετωπίσεις ζητήματα εργασιακού περιεχομένου τα οποία είναι σε θέση να αλλάξουν τη ροή της ημέρας σου, να αποφασίσεις κατά πόσο θα δοκιμάσεις να κατευθυνθείς αντίθετα στο ρεύμα της παθητικότητας που ακολουθούν πρόσωπα που βρίσκονται γύρω σου. Ίσως πάλι να προκύψουν κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία σου και να χρειαστεί να παρακολουθήσεις τον οργανισμό σου, να αλλάξεις κάποιες καθημερινές συνήθειες με στόχο να πετάξεις από πάνω σου περιττά βάρη που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό. Στον προσωπικό τομέα, φαίνεται πως κλείνει η περίοδος της δοκιμασίας μίας σχέσης και θα πρέπει να περάσεις σε περισσότερο πρακτικά ζητήματα αυτής.

  SOS: Εφόσον κρίνεις, πρέπει να δέχεσαι και την κριτική!

  ΤΟΞΟΤΗΣ:

  Η νέα εβδομάδα έχει ως στόχο να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πως υπάρχουν διλήμματα στη ζωή σου τα οποία δεν αφήνεις στην τύχη τους, αλλά καλείσαι να διαχειριστείς με γνώμονα την οριστική λήψη αποφάσεων. Με το πέρασμα των ημερών έχεις την ευκαιρία να ξεθολώσει η κρίση σου, να αντιληφθείς πως μπορείς να βρεις πατήματα ώστε α αφήσεις στο περιθώριο κάποιες προτάσεις που έχεις δεχτεί, να μπορέσεις να απομακρυνθείς από πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος που σου κάνουν πλέον κακό. Ίσως να αποφασίζεις να επενδύσεις σε μία γνωριμία που έχει λάβει χώρα, να θελήσεις να δοκιμάσεις τις αντοχές μίας νέας σχέσης που υπάρχει στη ζωή σου, σε αντίθεση με τα λεγόμενα ατόμων του περιβάλλοντος σου. Ίσως πάλι να προκύπτουν προκλήσεις τις οποίες καλείσαι να διαχειριστείς με προσοχή, αφού μπορείς να αναγνωρίσεις τις παγίδες που κρύβουν και να κάνεις τα κατάλληλα βήματα ώστε να τις αποφύγεις.

  SOS: Καλό το ρίσκο, αλλά κι αυτό με μέτρο!

  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:

  Η νέα εβδομάδα θα σε βάλει σε μία περίοδο δράσης, σε μία εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας καλείσαι να αποδείξεις πως διαθέτεις αποφασιστικότητα και θάρρος ώστε να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά σου και δεν μπορούν να παραμένουν ως κομμάτια μιας θεωρίας. Θα χρειαστεί να λάβεις αποφάσεις που είναι θαρραλέες, που εμπεριέχουν μέσα τους μεγάλη δόση από τόλμη και από ικανότητα διαχείρισης ανθρώπων που θα βρεις απέναντι σου. Κάποιες σχέσεις περνάνε δύσκολα και ίσως να είναι καιρός να συνειδητοποιήσεις πως δεν μπορούν να συνεχίσουν παρακάτω, όσο και αν προσπάθησες να δώσεις δεύτερες ευκαιρίες ή όσο και αν κατάφερες να κερδίσεις χρόνο το προηγούμενο διάστημα. Ίσως πάλι να αποφασίζεις να αποχαιρετήσεις ένα παλιό μοντέλο ζωής, αφήνοντας πίσω σου συνήθειες και πρόσωπα που σε συντρόφευσαν και αποτελούσαν την παρέα σου στην πορεία που έχεις κάνει. Η νέα εβδομάδα σε βάζει στην εποχή των αποφάσεων, των δηλώσεων και των δράσεων με τρόπο που δε σηκώνει παρερμηνείες.

  SOS: Μην είσαι τόσο ανασφαλής βρε παιδί μου!

  ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

  Η νέα εβδομάδα χρειάζεται προσοχή από εσένα ώστε να αποφύγεις να εκτεθείς σε περιστάσεις που δεν έχεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο και δε χρειάζεται και να τον αποκτήσεις. Φαίνεται πως υπάρχουν δύσκολες ισορροπίες σε εργασιακές σχέσεις ανάμεσα σε άτομα που δουλεύετε μαζί ή που επηρεάζουν και τη δική σου απόδοση, οπότε προσπάθησε να παραμείνεις στο περιθώριο εφόσον οι διαφορές ανάμεσα τους δε σε αφορούν άμεσα. Θα μπορούσες να γίνεις περισσότερο παρατηρητικός/η και να λάβεις μαθήματα συμπεριφοράς και διαχείρισης της εξουσίας που κάποιοι έχουν στα χέρια τους, να βρεις την ευκαιρία να οριοθετήσεις κάποια πράγματα που μπορεί να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Ίσως πάλι να μην έχεις τις απαραίτητες σωματικές και ψυχικές αντοχές ώστε να μπεις σε μία καθημερινότητα που σε φθείρει, να θελήσεις να κερδίσεις χρόνο και να ξεκουραστείς περισσότερο. Αν πάλι αντιμετωπίζεις θέματα συμπεριφοράς και διαχείρισης του θυμού σου, τότε προσπάθησε να είσαι σαφής και ειλικρινής με τους προβληματισμούς σου, γιατί διαφορετικά θα γίνεις γραφικός/η στα μάτια ανθρώπων που περιμένουν κάτι διαφορετικό από αυτό που δείχνεις.

  SOS: Άντε πάλι με τα νεύρα σου… γιατί έτσι βρε πουλάκι μου;

  ΙΧΘΕΙΣ:

  Το ξεκίνημα της εβδομάδας μοιάζει να σε καλεί να λάβεις αποφάσεις που έχουν επίδραση στις καθημερινές σου συνήθειες, να χρειάζεται να εκφράσεις κάποιες απόψεις που μπορεί να γίνουν δυσάρεστες στους ανθρώπους τους οποίους συναναστρέφεσαι. Ίσως να ξυπνάς από ένα λήθαργο στον οποίο έχεις βρεθεί, να υπάρχουν εξελίξεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις που αλλάζουν το διαμορφωμένο σκηνικό με τρόπο απότομο και απόλυτο. Ίσως πάλι να προσγειώνεται στην πραγματικότητα μία γνωριμία που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό και αυτό να φέρνει στην επιφάνεια την αληθινή εικόνα της κατάστασης, να πέφτουν οι μάσκες. Στον επαγγελματικό τομέα, πιέζεσαι ώστε να παραμείνεις συγκεντρωμένος/η στην αποστολή σου, να μην επιτρέψεις να βάλουν χέρι στα κεκτημένα σου, αλλά την ίδια στιγμή θα ήθελες να αποχωρήσεις από ένα περιβάλλον που δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχες δημιουργήσει παλιότερα. Μάλλον δεν μπορείς να προχωρήσεις σε βεβιασμένες κινήσεις, γι’ αυτό προσπάθησε να αποκτήσεις μεγαλύτερες σωματικές και ψυχικές αντοχές.

  SOS: Μήπως να βάλεις πλώρη για καινούριες γνωριμίες; Λέω εγώ τώρα…!

Συντάκτης