Διαζύγιο από... χρυσάφι: Μεγιστάνας θα πληρώσει 1 δισ. δολάρια στην πρώην σύζυγό του

Διαζύγιο από... χρυσάφι: Μεγιστάνας θα πληρώσει 1 δισ. δολάρια στην πρώην σύζυγό του

Διαζύγιο από... χρυσάφι: Μεγιστάνας θα πληρώσει 1 δισ. δολάρια στην πρώην σύζυγό του

 • Πρόκειται για το ακριβότερο διαζύγιο που έχει δοθεί ποτέ στη Νότια Κορέα.
  Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων καλείται να πληρώσει ο Νοτιοκορεάτης μεγιστάνας Chey Tae-won στην πρώην σύζυγό του, στο πλαίσιο του ακριβότερου διαζυγίου στη χώρα.
  Η απόφαση έρχεται σχεδόν μια δεκαετία αφότου ο γάμος του Chey διαλύθηκε, μετά την αποκάλυψη ότι είχε αποκτήσει παιδί με την ερωμένη του.

  Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σεούλ αποφάσισε ότι η Roh So-young, με την οποία ήταν παντρεμένος για 35 χρόνια, δικαιούται μέρος των μετοχών της εταιρείας του. Ο Chey είναι πρόεδρος του ισχυρού ομίλου SK Group. Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση, υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο εξέλαβε «τη μονόπλευρη αξίωση της Roh ως πραγματική».

  Αυτό ανετράπη, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι μετοχές έπρεπε να θεωρηθούν κοινή ιδιοκτησία. Στην απόφασή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι «ήταν εύλογο να θεωρηθεί ότι, ως σύζυγός του, η Roh έπαιξε ρόλο στην αύξηση της αξίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου SK και του Chey». Το δικαστήριο έκρινε ότι η Roh, με την οποία ο Chey είχε αποκτήσει τρία παιδιά, πρέπει να πάρει περίπου το 35% της περιουσίας του πρώην συζύγου της.

  Άλλωστε, σύμφωνα με την απόφαση, η Roh είχε βοηθήσει ώστε η επιχείρηση του συζύγου της να ξεπεράσει ρυθμιστικά εμπόδια, καθώς μεταξύ άλλων, ο πατέρας της, που υπήρξε πρόεδρος της Νότιας Κορέας, είχε «παίξει το ρόλο της προστατευτικής ασπίδας» για τον πρώην πρόεδρο της SK, Chey Jong-hyon. Το δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι ο νέος διακανονισμός λαμβάνει υπόψη του την ψυχική ωδίνη της Roh για την εξωσυζυγική σχέση του πρώην συζύγου της.

  via

espa el