Δύτες μάζεψαν 8 τόνους σκουπιδιών από το βυθό του Πόρτο Κουφό

Εθελοντές μάζεψαν 8 τόνους σκουπιδιών από το βυθό του Πόρτο Κουφό

Εθελοντές μάζεψαν 8 τόνους σκουπιδιών από το βυθό του Πόρτο Κουφό

  • Σε σκουπιδότοπο μετατράπηκε για μία ακόμη φορά ο βυθός του Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική.

    Επτά δύτες, βουτούσαν επί μία εβδομάδα στα νερά και έβγαζαν από τον βυθό, από δίχτυα και οικιακές συσκευές, μέχρι κουτάκια, καλαμάκια, πλαστικά ποτήρια, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Δύτες καθάρισαν την περιοχή. Πέρσι μάζεψαν πάνω από 7 τόνος αντικειμένων και σύμφωνα με τις πληροφορίες φέτος ξεπεράστηκε αυτό το νούμερο και ανασύρθηκαν περίπου 8 τόνοι αντικειμένων.

    Πρόκειται για τη φετινή… ψαριά της δράσης «Blue Halkidiki 2024»,  που για άλλη μια χρονιά κάνουν τα μέλη της οργάνωσης Greek Eco Project, αυτοί οι «φύλακες» του βυθού της Χαλκιδικής, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας μας.

    Σημειώνεται ότι η ίδια ομάδα δυτών πριν από λίγες ημέρες, συμμετείχε σε μία ακόμη παρόμοια περιβαλλοντική δράση. Μάζεψε τα αποτσίγαρα από την παραλία του Μαρμαρά.