Έφτιαξε Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα αλλά δεν μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες

Έφτιαξε Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα αλλά δεν μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες

Έφτιαξε Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα αλλά δεν μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες

 • Ο Richard Plaud από τη Γαλλία χρειάστηκε 8 χρόνια και περισσότερα από 700.000 σπίρτα για να φτιάξει τον Πύργο του Άιφελ που παρουσίασε στις 27 Δεκεμβρίου, ημέρα της 100ης επετείου του θανάτου του μηχανικού που κατασκεύασε το πραγματικό μνημείο.

  Ωστόσο, η απόφαση της επιτροπής των Ρεκόρ Γκίνες να μην του αναγνωρίσει την κατασκευή ύψους 7,19 μέτρων από σπίρτα για μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, προκάλεσε οργή. Το επιχείρημα ήταν ότι τα σπίρτα που χρησιμοποίησε δεν ήταν διαθέσιμα στο εμπόριο!

  Σύμφωνα με την ανάρτηση του 47χρονου Γάλλου, αυτό που του είπαν από την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες είναι ότι τα σπίρτα που χρησιμοποίησε αφενός δεν ήταν διαθέσιμα στην αγορά και αφετέρου είχαν υποστεί τέτοιες μετατροπές ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμη η αρχική τους μορφή.

  «Είναι απογοητευτικό, ενοχλητικό, ακατανόητο και όχι δίκαιο» είπε στους Times αδυνατώντας να πιστέψει ότι η προσπάθειά του έπεσε θύμα γραφειοκρατίας.

  «Πείτε μου πώς 706.900 σπίρτα που κόλλησα ένα προς ένα, δεν είναι σπίρτα. Ο Πύργος μου θα συνεχίσει να υπάρχει και θα είναι στα 7,19 μέτρα για πολλά χρόνια» έγραψε σε άλλη ανάρτησή του.

  Το Ρεκόρ Γκίνες για τον Πύργο του Άιφελ από σπίρτα κατέχει από το 2009 ο Toufic Daher από τον Λίβανο, ο οποίος δημιούργησε ένα ομοίωμα ύψους 6,53 μέτρων.

  via

   

espa el