Η αντίδραση του υπαλλήλου που πληρώθηκε κατά λάθος 330 μισθούς και πήρε 168.000 ευρώ

Η αντίδραση του υπαλλήλου που πληρώθηκε κατά λάθος 330 μισθούς και πήρε 168.000 ευρώ

Η αντίδραση του υπαλλήλου που πληρώθηκε κατά λάθος 330 μισθούς και πήρε 168.000 ευρώ

 • Είναι πάντα ωραίο το συναίσθημα να βλέπεις πως στον τραπεζικό σου λογαριασμό έχει πιστωθεί ο μισθός σου, ειδικά όταν τα χρήματα είναι και λίγα περισσότερα από το συνηθισμένο ή όσα ανέμενες.

  Ωστόσο, αυτό που συνέβη σε βοηθό αποστολών της εταιρείας αλλαντικών Consorcio Industrial de Alimentos στη Χιλή δεν έχει προηγούμενο: ενώ κανονικά λάμβανε περίπου 500.000 πέσος τον μήνα (σχεδόν 510 ευρώ), στις 30 Μαΐου του 2022, του ήρθε ουρανοκατέβατο το αστρονομικό ποσό των 165.398.851 πέσος (168.534 ευρώ).

  Ουσιαστικά, πληρώθηκε κατά λάθος 330 φορές τον μισθό του εξαιτίας ενός σφάλματος στη μισθοδοσία, όπως αναφέρει η Diario Financiero, μια εφημερίδα με έδρα το Σαντιάγο. Αρχικά, ο υπάλληλος ενημέρωσε τον διευθυντή του για το τεράστιο ποσό της πληρωμής του και εκείνος με τη σειρά του, απευθύνθηκε στο Τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού (HR). Εν συνεχεία, η εταιρεία του ζήτησε να πάει στην τράπεζά του για να ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής των χρημάτων.

  Υποσχέθηκε να πάει στο τραπεζικό υποκατάστημα την επόμενη μέρα, μέχρι που άλλαξε γνώμη καθώς μπήκε στον πειρασμό να μην επιστρέψει τα έξτρα χρήματα. Μετά από τρεις ημέρες συνεχόμενων οχλήσεων, με κλήσεις και μηνύματα στην εφαρμογή WhatsApp, η εταιρεία έλαβε ένα μήνυμα από δικηγόρο που εκπροσωπούσε τον εργαζόμενο, που περιείχε την παραίτησή του.

  Με τη σειρά της, η Consorcio Industrial de Alimentos κατέθεσε μήνυση κατά του εργαζόμενου κατηγορώντας τον ότι καταχράστηκε χρήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ενώ κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο «τυχερός» υπάλληλος.

  via

espa el