Η νέα μόδα στον καφέ είναι να έχει μπουρμπουλήθρες

Η νέα μόδα στον καφέ είναι να έχει μπουρμπουλήθρες

Η νέα μόδα στον καφέ είναι να έχει μπουρμπουλήθρες

 • Espresso Tonic

  Ένα άκρως καλοκαιρινό ρόφημα, ιδανικό για τα ζεστά μεσημέρια και απογεύματα, που ισορροπεί ανάμεσα στο πικρό, στο γλυκό και το όξινο, με καταλυτική την παρουσία του καφέ. Φτιάχνεται πολύ εύκολα με τρία μόνο υλικά: πάγο, tonic και espresso. Βάζετε πρώτο τον πάγο σε ένα ποτήρι, στη συνέχεια συμπληρώνετε με tonic water (2 ή 3 μεζούρες) και μετά ρίχνετε τη μονή ή διπλή δόση του espresso – αν το θέλετε πιο έντονο. Το εφέ που κάνει ο καφές καθώς πέφτει στο ποτήρι, μιας και οι μπουρμπουλήθρες του tonic τον σπρώχνουν προς επάνω, είναι άκρως φωτογραφικό. Γι’ αυτό είναι πολύ δημοφιλής σε αναρτήσεις στα social media και ειδικά στο Instagram.

  Γιατί με τόνικ;
  Τι είναι αυτό που κάνει το πάντρεμα του espresso με το tonic τόσο επιτυχημένο; Σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του tonic: η κινίνη η οποία δίνει την χαρακτηριστική  πικράδα στο αναψυκτικό αλλά και η ζάχαρη. Και αν βάλουμε σε αυτή την εξίσωση και το ανθρακικό που τονίζει περισσότερο τις γεύσεις, έχουμε την απάντηση.
  Ίσως πολλοί να αναρωτηθούν γιατί δεν μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο αναψυκτικό αναμειγνύοντας καφέ με σόδα. Η απάντηση είναι πως σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε απλά ένα νερωμένο αποτέλεσμα, μιας και η σόδα δεν είναι τίποτα άλλο από νερό και ανθρακικό, χωρίς καμία γεύση.

  Πήγη:olivemagazine.gr

espa el