Η πλαστική καρέκλα βρίσκεται ανάμεσα στα 25 πιο σημαντικά έπιπλα των τελευταίων 100 ετών

Η πλαστική καρέκλα βρίσκεται ανάμεσα στα 25 πιο σημαντικά έπιπλα των τελευταίων 100 ετών

Η πλαστική καρέκλα βρίσκεται ανάμεσα στα 25 πιο σημαντικά έπιπλα των τελευταίων 100 ετών

 • New York Times γράφουν για τα 25 πιο σημαντικά έπιπλα των τελευταίων 100 ετών και μέσα σε αυτά είναι και η πλαστική καρέκλα!
  Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο το ότι η λευκή πλαστική καρέκλα συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 25 έπιπλα που καθόρισαν το design τα τελευταία 100 χρόνια, αν και κανείς δεν γνωρίζει «ποιος τη σχεδίασε» ή «πότε ακριβώς», όπως επισημαίνεται στο άρθρο.


  Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ανέβηκε στο περιοδικό T-magazine, αφού συνέθεσαν μία ομάδα ειδικών για να ξεχωρίσει τα πιο σημαντικά έπιπλα του αιώνα. Τρεις σχεδιαστές, ένας επιμελητής μουσείου, ένας καλλιτέχνης και μια ηθοποιός με γνώσεις σχεδιασμού αποτέλεσαν την ειδική ομάδα των New York Times.

  «Όταν το περιοδικό T ζήτησε από μια ομάδα ειδικών να επιλέξουν τα 25 πιο σημαντικά έπιπλα από τα τελευταία 100 χρόνια, συμπεριέλαβαν τη λευκή καρέκλα, που είναι φτιαγμένη από πλαστικό μονομπλόκ στη λίστα», αναφέρει η ανάρτηση του περιοδικού στο Instagram. «Το μονομπλόκ είναι σημαντικό», λέει από την πλευρά της η Πάολα Αντονέλι, ανώτερη επιμελήτρια αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, που συμμετείχε στην ομάδα και εξηγεί το πώς η λευκή πλαστική καρέκλα πληροί όλα τα κριτήρια για να αναδειχθεί ως ένα από τα πιο καθοριστικά έπιπλα των τελευταίων 100 ετών: «Έχει ιστορία, έχει αντιγραφεί ευρέως, έχει το δικό της «αποτύπωμα» στο design, ενώ «μας επιτρέπει να μιλήσουμε για την ιστορία των πλαστικών», όπως τονίζει η ίδια.
  «Κατασκευασμένη από ένα μόνο κομμάτι λευκού πλαστικού, αυτή η μονομπλόκ καρέκλα είναι ίσως η πιο “πανταχού παρούσα” καρέκλα στον κόσμο. Μπορεί να εμφανίζεται τόσο στα εστιατόρια του Μπιλόξι στο Μισισιπί όσο και στα μπαρ δίπλα στο δρόμο στα περίχωρα της Τζακάρτα. Με μηδενικά στολίδια, εκτός από τα ‘φουσκωμένα’ πόδια και τη ράχη που μοιάζει με κοχύλι, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όμορφη, αν και είναι τόσο γνωστή, που για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να έχει και το ίδιο ευχάριστο αποτέλεσμα», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

  via

espa el