Ο κατάλογος των χωρών με τα περισσότερα (και λιγότερα) διαζύγια

Ο κατάλογος των χωρών με τα περισσότερα (και λιγότερα) διαζύγια

Ο κατάλογος των χωρών με τα περισσότερα (και λιγότερα) διαζύγια

 • Αποκαλύφθηκαν οι χώρες με τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων σε όλο τον κόσμο και τα αποτελέσματα μπορεί να σας ξαφνιάσουν.
  Μπορεί να υπάρχει απιστία, σκάνδαλα, οικονομικά προβλήματα ή συνεχείς διαφωνίες που ωθούν ένα ζευγάρι να αποφασίσει να χωρίσει. Υπάρχουν όμως κάποιες χώρες που δυσκολεύονται με το διαζύγιο περισσότερο από άλλες και αυτό αφήνει τους ανθρώπους σοκαρισμένους.

  Οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων, σύμφωνα με το Divorce.com, είναι:

  Ινδία – 0,1 (διαζύγια ανά 1.000 άτομα)
  Βιετνάμ – 0,2
  Σρι Λάνκα – 0,2
  Περού – 0,2
  Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες – 0,4
  Μάλτα – 0,5
  Νότια Αφρική – 0,6
  Ιρλανδία – 0,6
  Γουατεμάλα – 0,6
  Βενεζουέλα – 0,7

  Ωστόσο, τα δεδομένα δεν υποδηλώνουν ότι οι γάμοι σε αυτές τις χώρες τείνουν να είναι ευτυχισμένοι.
  Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στοιχεία θα μπορούσαν επίσης να λάβουν υπόψη τους χώρες όπου το διαζύγιο είναι νομικά και οικονομικά δυσχερές.
  Το World Population Review αναφέρει: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα χαμηλό ποσοστό διαζυγίων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι πολίτες μιας χώρας έχουν ευτυχισμένους, ανθηρούς γάμους. Σε ορισμένες χώρες, τα διαζύγια μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εκδοθούν νομικά, ή οι σύζυγοι μπορεί να μην μπορούν να εγκαταλείψουν έναν κακό γάμο επειδή φοβούνται για την ασφάλειά τους ή για την ασφάλεια των παιδιών τους, ή επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν την οικογένεια μόνες τους».

  Στην πραγματικότητα, αν εξετάσει κανείς τις έξι πρώτες χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων και παρακολουθήσει τις βαθμολογίες τους στον Δείκτη Ανισότητας των Φύλων (GII) των Ηνωμένων Εθνών για το 2019, κατατάσσονται ως εξής: Σρι Λάνκα – 0,401 (90η θέση), Γουατεμάλα – 0,479 (119η θέση), Βιετνάμ – 0,296 (65η θέση), Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες – δεν έχει βαθμολογηθεί, Περού – 0,395 (87η θέση), Νότια Αφρική – 0,406 (93η θέση).

  Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων

  Μαλδίβες – 5,52

  Καζακστάν – 4,6
  Ρωσία – 4,4
  Λευκορωσία – 3,7
  Κίνα – 3,2
  Κούβα – 2,9
  Φινλανδία – 2,4
  Σουηδία – 2,5
  Δανία – 2,7
  Ουκρανία – 3,1

  Ο λόγος για τον οποίο οι χώρες αυτές βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης τείνει να είναι επειδή «έχουν συνήθως γρήγορες και φθηνές διαδικασίες διαζυγίου».

  via

espa el