Οι θέσεις εργασίας που αναζητούν περισσότερο οι Αμερικανοί και δεν απαιτούν πτυχίο

Οι θέσεις εργασίας που αναζητούν περισσότερο οι Αμερικανοί και δεν απαιτούν πτυχίο

Οι θέσεις εργασίας που αναζητούν περισσότερο οι Αμερικανοί και δεν απαιτούν πτυχίο

 • Οι Αμερικανοί δεν αγαπούν πια τις θέσεις εργασίας που απαιτούν πτυχίο και στρέφουν την προσοχή τους σε ευέλικτες, χωρίς πανεπιστημιακές σπουδές, κοιτάζοντας σε καριέρες με… εξαψήφιες απολαβές.

  Στην Google, οι αναζητήσεις για «θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο» έφτασαν σε ιστορικό υψηλό φέτος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Trends που παρουσιάζει το CNBC Make It.

  Σχεδόν το 75% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ που προσφέρουν αμοιβές πάνω από 35.000 δολάρια το χρόνο απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά μόλις το 38% των Αμερικανών έχουν πτυχίο, λέει η Lisa Gevelber, επικεφαλής μάρκετινγκ της Google για την Αμερική.

  Για τον μήνα Νοέμβριο, οι 3 πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, είναι:

  • Μεσίτης ακινήτων
  • Συμβολαιογράφος
  • Ταξιδιωτικός πράκτορας

  Στις ΗΠΑ και οι τρεις αυτές εργασίες απαιτούν τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου ενώ δεν υπάρχουν τυπικές απαιτήσεις εκπαίδευσης πέραν αυτού. Για να εργαστεί κάποιος ως συμβολαιογράφος ή κτηματομεσίτης θα πρέπει να αποκτήσει  πιστοποίηση ή επίσημη άδεια από την πολιτεία στην οποία εργάζεται.

  Για να ασκήσουν το επάγγελμα του ταξιδιωτικού πράκτορα απαιτείται τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου και εκπαίδευση στο χώρο εργασίας. Οι επαγγελματίες του χώρου μπορούν να επιλέξουν να αποκτήσουν πιστοποιήσεις από διάφορες ενώσεις διαμεταφορών, γεγονός που τους επιτρέπει να κλείνουν ταξίδια για τους πελάτες τους σε αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες κρουαζιέρας.

  Σύμφωνα με το ZipRecruiter, ο μέσος ετήσιος μισθός για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι 39.955 δολάρια, για τους κτηματομεσίτες φτάνει στα 86.356 δολάρια ετησίως και για ένα συμβολαιογράφο αγγίζει τα 129.717 δολάρια.

  Σημειώνεται πως το 10% των κορυφαίων κτηματομεσιτών και συμβολαιογράφων στις ΗΠΑ βγάζουν ετησίως 100.000 και 200.000 δολάρια αντίστοιχα.

  via

espa el