Όσα πρέπει να ξέρεις για να προφυλάξεις το κατοικίδιό σου το καλοκαίρι

Όσα πρέπει να ξέρεις για να προφυλάξεις το κατοικίδιό σου το καλοκαίρι

Όσα πρέπει να ξέρεις για να προφυλάξεις το κατοικίδιό σου το καλοκαίρι

 • Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που τόσο οι άνθρωποι όσο και τα κατοικίδια απολαμβάνουν, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες και οι έντονες καιρικές συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία και την ευημερία των αγαπημένων μας φίλων.
  Εδώ είναι μερικές σημαντικές συμβουλές για να προφυλάξεις το κατοικίδιό σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

  Προστασία από τη Ζέστη
  Πρόσβαση σε Σκιά και Δροσιά: Βεβαιώσου ότι το κατοικίδιό σου έχει πάντα πρόσβαση σε δροσερά και σκιερά μέρη, είτε βρίσκεται μέσα στο σπίτι είτε έξω.
  Αποφυγή Ώρας Αιχμής: Προσπάθησε να βγάζεις βόλτα το κατοικίδιό σου τις πρωινές ή βραδινές ώρες, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.
  Ποτέ Κλεισμένο στο Αυτοκίνητο: Μην αφήνεις ποτέ το κατοικίδιό σου μόνο του σε ένα κλειστό αυτοκίνητο, ακόμη και για λίγα λεπτά, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί δραματικά και να προκαλέσει θερμοπληξία.
  Ενυδάτωση

  Άφθονο Νερό: Βεβαιώσου ότι το κατοικίδιό σου έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό νερό. Μπορείς να τοποθετήσεις επιπλέον μπολ νερού σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
  Δροσιστικά Σνακ: Δώσε του δροσιστικά σνακ, όπως παγάκια ή κατεψυγμένα λαχανικά, ειδικά διαμορφωμένα για κατοικίδια.
  Προστασία από Ηλιακά Εγκαύματα
  Αντηλιακό για Κατοικίδια: Χρησιμοποίησε αντηλιακό κατάλληλο για κατοικίδια σε περιοχές με λεπτό τρίχωμα ή δέρμα που είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, όπως η μύτη, τα αυτιά και η κοιλιά.
  Περιορισμός Έκθεσης: Προσπάθησε να περιορίσεις την έκθεση του κατοικιδίου σου στον ήλιο, ειδικά αν έχει λεπτό τρίχωμα ή ανοιχτόχρωμο δέρμα. Μην ξεχνάς ότι η καυτή πέτρα και η άμμος μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα στις πατούσες τους.
  Περιποίηση Τριχώματος
  Βούρτσισμα: Το τακτικό βούρτσισμα βοηθάει να απομακρυνθεί το περίσσιο τρίχωμα και να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αέρα στο δέρμα του κατοικιδίου.
  Κούρεμα: Συμβουλέψου τον κτηνίατρο για το κατάλληλο μήκος τριχώματος για το καλοκαίρι. Πολύ κοντό κούρεμα μπορεί να εκθέσει το δέρμα σε ηλιακά εγκαύματα.
  Προσοχή στα Παράσιτα
  Αντιπαρασιτικά Προϊόντα: Χρησιμοποίησε αντιπαρασιτικά προϊόντα για να προστατέψεις το κατοικίδιό σου από ψύλλους, τσιμπούρια και κουνούπια, τα οποία είναι πιο ενεργά το καλοκαίρι.
  Τακτικός Έλεγχος: Έλεγξε το κατοικίδιό σου τακτικά για τσιμπούρια και άλλα εξωτερικά παράσιτα, ιδιαίτερα μετά από βόλτες σε περιοχές με ψηλή βλάστηση.
  Ασφάλεια στο Νερό
  Επιτήρηση: Αν το κατοικίδιό σου απολαμβάνει το κολύμπι, πάντα να το επιτηρείς όταν βρίσκεται κοντά σε νερό.
  Προσβάσιμα Μέρη: Βεβαιώσου ότι μπορεί να βγει εύκολα από την πισίνα ή τη θάλασσα. Ορισμένα κατοικίδια δυσκολεύονται να βγουν από το νερό χωρίς βοήθεια. Επίσης, καλό είναι να επιλέξεις απόμερες παραλίες με ελάχιστο κόσμο για να μην έχεις θέμα, αλλιώς πρέπει να είναι πάντοτε με το λουράκι σε όσα μέρη επιτρέπονται τα κατοικίδια.

  via

espa el