Πόσα χρήματα χρειάζονται για την "απολύτως ιδανική ζωή"

Πόσα χρήματα χρειάζονται για την "απολύτως ιδανική ζωή"

Πόσα χρήματα χρειάζονται για την

 • Σύμφωνα με νέα έρευνα από πανεπιστημιακούς ψυχολόγους, η απάντηση για τους περισσότερους ανθρώπους είναι δέκα εκατομμύρια δολάρια -αλλά όχι για τους ίδιους τους Αμερικανούς, που απαντούν ότι χρειάζονται τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια δολάρια και συχνά ανεβάζουν αυτό το ποσό ακόμη και στα εκατό δισεκατομμύρια δολάρια.

  Ακαδημαϊκοί απ’ τα πανεπιστήμια του Μπαθ, Μπαθ Σπα και Έξετερ, διαπίστωσαν ότι αντίθετα με την πιο συνηθισμένη υπόθεση ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο πλούσιοι, οι περισσότεροι λένε ότι θα ήταν ευχαριστημένοι "απλώς" και με μερικά εκατομμύρια.

  Μια μελέτη σε σχεδόν 8.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο διαπίστωσε ότι στο 86% των χωρών η πλειονότητα των ανθρώπων πίστευε ότι θα μπορούσε να ζήσει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν με δέκα εκατομμύρια δολάρια ή λίγο λιγότερα.

  Στην Αργεντινή, την Ινδία και τη Ρωσία περισσότερο από το 50% των ανθρώπων δήλωσε ότι θα ήθελε να έχει γύρω στο ένα εκατομμύριο δολάρια. Ωστόσο, στις ΗΠΑ η πλειονότητα των ανθρώπων είπε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια δολάρια -αν όχι περισσότερα- για να ζήσουν τη ζωή των ονείρων τους, με το 31,7% (η πιο δημοφιλής απάντηση) να λέει ότι θα ήθελε τουλάχιστον εκατό δισεκατομμύρια δολάρια!

  Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πιο δημοφιλής απάντηση (26%) ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια και η πλειοψηφία είπε ότι θα αρκούσε ένα ποσό γύρω στα δέκα εκατομμύρια δολάρια. Το 13% είπε ότι θα ήθελε εκατό δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα.

   

  via

espa el