Πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο

Πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο

Πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο

 • Το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Serendipity3 που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη - μόλις έσπασε το δέκατο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, αυτή τη φορά για τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες!

  Κοστίζουν 200 δολλάρια και ονομάζονται "Creme de la Creme Pommes Frites", ενώ για να τις γευτεί κάποιος πρέπει να κάνει κράτηση στο εστιατόριο τουλάχιστον 24 ώρες πριν.

  Εννοείται πως οι σεφ δεν έκοψαν απλώς μερικές κανονικές πατάτες και τις έριξαν σε μια συνηθισμένη φριτέζα ή στο καυτό λάδι του τηγανιού.

  Ο Joe Calderone και ο συν-δημιουργός της συνταγής του, εκτελεστικός σεφ Frederick Schoen-Kiewert, δημιούργησαν μια λίστα με συστατικά που περιέχονται στην κάθε μερίδα και στα οποία συμπεριλαμβάνονται η σαμπάνια και η τρούφα, σε συνδυασμό που μόνο αυτοί ξέρουν! Σε ότι έχει να κάνει με το σερβίρισμα, πασπαλίζονται με βρώσιμη σκόνη χρυσού 24 καρατίων και προσφέρονται σε κρυστάλλινο επώνυμο μπολ.

  "Βγαίνοντας από την πανδημία και αφού είμαστε ανοιχτοί, είναι υπέροχο να έχουμε κάτι να ενθουσιαστούμε", δήλωσε ο Calderone. Ενώ ο έταιρος σεφ Kiewert είπε, «είναι μία από τις πιο σουρεαλιστικές εμπειρίες που είχα ποτέ».

  Επίσημα λοιπόν οι συγκεκριμένες τηγανιτές πατάτες είναι οι πιο ακριβές που υπάρχουν καθώς η Guinness World Records πραγματοποίησε την ανάλογη αυτοψία, δίνοντας στο εστιατόριο ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ.

  Το πρώτο που έσπασε το Serendipity3 ήταν το 1998 για τη μεγαλύτερη γαμήλια τούρτα στον κόσμο.

espa el