Πότε είναι πιο πιθανό να δείτε εφιάλτες στον ύπνο σας;

Πότε είναι πιο πιθανό να δείτε εφιάλτες στον ύπνο σας;

Πότε είναι πιο πιθανό να δείτε εφιάλτες στον ύπνο σας;

 • Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πραγματοποιείσε μια έρευνα, η οποία ασχολήθηκε με το πότε είναι πιθανό να δούμε εφιάλτες στον ύπνο μας.

  Ίσως να θεωρείτε ότι οι περισσότερες ύπνου προσφέρουν περισσότερη ξεκούραση, αλλά μάλλον όταν κλείσετε το ξυπνητήρι συνεχίζοντας τον ύπνο σας, θα δείτε τρομακτικά όνειρα. Αυτό είναι και το συμπέρασμα της μελέτης, που δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη σχέση ανάμεσα στον παρατεταμένο ύπνο και τους εφιάλτες.

  Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology, με τους ερευνητές να ρωτούν 846 άτομα πόσο συχνά βλέπουν εφιάλτες, πόσο ζωντανοί γίνονται, αν έχουν στρες και πόσες ώρες κοιμούνται, μεταξύ άλλων. Παρατήρησαν πως όσοι κοιμούνται περισσότερες ώρες, είναι περίπου 35% πιο πιθανό να βλέπουν πιο συχνά εφιάλτες.

  Σύμφωνα με τους ερευνητές, θεωρούνται επικίνδυνες οι 9 ή και περισσότερες ώρες ύπνου, σε σχέση με τις 7 έως 9 που συνιστούν συνήθως οι ειδικοί.

  Οι υπόλοιποι ήταν πιο αναμενόμενοι παράγοντες. Το έντονο στρες φαίνεται πως συνδέεται με τους εφιάλτες, το ίδιο και η ανήσυχες σκέψεις, αφού είναι συχνό όσα μας απασχολούν μέσα στην ημέρα να επιστρέψουν στα όνειρα που βλέπουμε την νύχτα και να μετατραπούν σε εφιάλτη.

  Και μπορεί οι λίγες ώρες ύπνου να είναι συνδεδεμένες με διάφορα προβλήματα υγείας. Όπως ο καρκίνος του προστάτη ή πιο γενικά, η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, ωστόσο υπάρχουν μελέτες που δείχνουν πως το ίδιο ισχύει και για τις πολλές ώρες ύπνου.

  via

   

espa el