Που απαγορεύονται οι πράσινες φανέλες

Που απαγορεύονται οι πράσινες φανέλες

Που απαγορεύονται οι πράσινες φανέλες

 • Η Serie A, η κορυφαία επαγγελματική κατηγορία πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ιταλίας, ανακοίνωσε πως απ' το 2022 θα απαγορεύονται οι εμφανίσεις, στις οποίες κυριαρχεί το πράσινο χρώμα, κανονισμό που φέρεται να ζήτησαν οι εταιρίες που καλύπτουν τηλεοπτικά τα παιχνίδια.

  Μία απόφαση που θα συζητηθεί έλαβε η Serie A. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως οι ομάδες απ' τη σεζόν 2022/2023 θα απαγορεύεται να φορούν φανέλες, στις οποίες το κυρίαρχο χρώμα είναι το πράσινο. Μάλιστα, ο κανονισμός θα ισχύει για τις κάλτσες και τα σορτσάκια.

  Ο λόγος που ελήφθη αυτή η απόφαση είναι, σύμφωνα με το Football Italia, τα κανάλια που καλύπτουν τηλεοπτικά τα παιχνίδια. Συγκεκριμένα οι εταιρίες υποστηρίζουν πως το πράσινο χρώμα στη φανέλα αναμειγνύεται με το χρώμα του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα οι τηλεθεατές να μπερδεύονται. Έτσι, δεν θέλουν να κουράζουν τους τηλεθεατές.

  Τη σεζόν 2021/2022 η Αταλάντα φόρεσε πράσινη εμφάνιση, ενώ πρασίνου χρώματος ήταν και η δεύτερη φανέλα της Λάτσιο. Αυτές θα απαγορευτούν. Ωστόσο, γεννώνται ερωτήματα για το τι θα συμβεί με την Σασουόλο, η οποία έχει ριγέ εμφάνιση με πράσινο και μαύρο χρώμα.

  Η ανακοίνωση αυτή ήρθε νωρίτερα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στις ομάδες να προετοιμαστούν για τη νέα σεζόν.

  Πηγή: sport24.gr

espa el