Τα datings apps επηρεάζουν την καθημερινότητά σου

Τα datings apps επηρεάζουν την καθημερινότητά σου

Τα datings apps επηρεάζουν την καθημερινότητά σου

 • Με τα dating apps να έχουν κερδίσει θέση στη ζωή όσων βρίσκονται στις ηλικίες ανάμεσα στα 25-45 έτη, οι ψυχολόγοι κλήθηκαν να διαπιστώσουν τις παρενέργειές τους.
  Σύμφωνα με τους New York Times, οι ενήλικες ξοδεύουν μέχρι και δύο ώρες την ημέρα σε αναζήτηση συντρόφου μέσω των dating apps. Το λεγόμενο swiping, δηλαδή η εναλλαγή προσώπων και φωτογραφιών από άτομα που βρίσκονται και αυτά στις εφαρμογές για φλερτ και σχέσεις προκαλεί εξουθένωση και προβλήματα ψυχολογίας.

  37% δήλωσαν οτι δέχθηκαν έντονες πιέσεις για να προχωρήσουν σε σεξουαλική πράξη, ενώ δεν το ήθελαν. Πολλές επιθέσεις δέχονται όσοι συνομιλούν και γνωρίζονται αλλά δεν προχωρούν στο ραντεβού. Λεκτική βία ακραίας μορφής που επηρεάζει την ψυχολογία του θύματος.

  7 στους δέκα δήλωσαν πως νιωθουν κουρασμένοι μετά από τη χρήση των dating apps, ενώ 8 στους δέκα δήλωσαν πως παρουσιασαν στρες και έλλειψη συγκέντρωσης μετά από πολύωρη παραμονή σε αυτά.

  Το ανησυχητικό είναι ότι ένα 11% δήλωσαν πως δεν θέλουν να συνάψουν σχεση μετα την εμπειρία που είχαν από ραντεβού μέσω τέτοιων εφαρμογών.
  Βέβαια υπάρχει και η αισιόδοξη ματιά, στις ΗΠΑ ένα 18% που γνωρίστηκαν μέσω τέτοιων εφαρμογών παντρεύτηκαν ή σύναψαν πολυετή σχέση.

  via

espa el