Τα YouTube Shorts διαθέσιμα στην Ελλάδα

Τα YouTube Shorts διαθέσιμα στην Ελλάδα

Τα YouTube Shorts διαθέσιμα στην Ελλάδα

 • Μετά από περιορισμένες δοκιμές σε Ινδία και ΗΠΑ στις αρχές της χρονιάς, το YouTube επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των Shorts σε 100 ακόμα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Έως τώρα, ο καθένας μπορούσε να δει ένα Short, ωστόσο μόνο σε μερικές χώρες ήταν διαθέσιμα τα εργαλεία για τη δημιουργία και επεξεργασία των Shorts. Πλέον, αυτά τα εργαλεία γίνονται ευρέως διαθέσιμα και σίγουρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερα Shorts από αύριο. Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

  Πριν από ένα χρόνο ανακοινώσαμε πως εργαζόμαστε για τη δημιουργία  του YouTube Shorts, μιας εμπειρίας βίντεο μικρής διάρκειας, κατά την οποία όποιος θέλει μπορεί να δημιουργήσει μικρά, συναρπαστικά βίντεο μέσα από το κινητό του. Από τότε, η BETA έκδοση επεκτάθηκε σε 26 επιπλέον χώρες και ήδη έχουμε δει πολλά, δημιουργικά και υπέροχα Shorts από την κοινότητα μας.

  Σήμερα ανακοινώνουμε με χαρά την παγκόσμια διάθεση του YouTube Shorts. Η ΒΕΤΑ έκδοση της υπηρεσίας θα είναι διαθέσιμη σε πάνω από 100 χώρες - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα - εκεί δηλαδή όπου είναι διαθέσιμο το YouTube.

  Συνεχίζοντας να αναπτύσσουμε το YouTube Shorts σε συνεργασία με δημιουργούς και καλλιτέχνες, στόχος μας είναι να προσθέτουμε επιπλέον λειτουργίες. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να περιμένετε και στην Ελλάδα από  το YouTube Shorts.

  Ένας νέος χώρος δημιουργικότητας

  Η δημιουργία βρίσκεται στον πυρήνα των βίντεο μικρής διάρκειας και θέλουμε να κάνουμε την ετοιμασία και ανάρτηση Shorts εύκολη και γρήγορη. Παρόλο που τα μικρής διάρκειας βίντεο είναι ήδη διαθέσιμα για προβολή μέσα από την πλατφόρμα του YouTube, οι Έλληνες χρήστες θα αποκτήσουν για πρώτη φορά πρόσβαση στα εργαλεία δημιουργίας των Shorts, όπως την κάμερα πολλαπλών τμημάτων για την συρραφή διαφόρων βίντεο μαζί, τη δυνατότητα ηχογράφησης με μουσική υπόκρουση, τον έλεγχο της ταχύτητας αναπαραγωγής και πολλά άλλα.

  Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ηχητικά αποσπάσματα από τα δισεκατομμύρια βίντεο που είναι διαθέσιμα στο YouTube, ξεκλειδώνοντας έτσι ένα χώρο διασκέδασης και δημιουργικότητας που δεν έχει προηγούμενο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να δώσετε τη δική σας δημιουργική πινελιά σε περιεχόμενο που σας αρέσει να βλέπετε στο YouTube και να το παρουσιάσετε σε ένα νέο κοινό - είτε πρόκειται για ένα βίντεο με αντιδράσεις στα αγαπημένα σας αστεία είτε για την επέμβαση που κάνατε στην ολοκαίνουργια συνταγή ενός δημιουργού ή για αναπαράσταση μιας κωμικής σκηνής. Οι δημιουργοί θα έχουν τον έλεγχο και θα μπορούν να επιλέγουν αν τα κανονικής διάρκειας βίντεο τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παραλλαγές, στην νέα υπηρεσία.

  Επιπλέον, και ταυτόχρονα με τη διεθνή επέκταση του προϊόντος, το YouTube φέρνει μια νέα σειρά από λειτουργίες, διαθέσιμες σε όλες τις αγορές, όπως:

  • Προσθήκη κειμένου σε συγκεκριμένα σημεία στο βίντεο
  • Audio sampling από άλλα Shorts και προσθήκη στα δικό σας Shorts
  • Αυτόματη προσθήκη υποτίτλων στα Shorts σας
  • Μαγνητοσκόπηση έως και 60 δευτερολέπτων με την κάμερα του YouTube Shorts
  • Προσθήκη video clips από την μνήμη του κινητού σας σε βίντεο που δημιουργήθηκε μέσα από τη κάμερα του YouTube Shorts
  • Προσθήκη βασικών φίλτρων (filters) για χρωματική διόρθωση των Shorts, με περισσότερα εφέ να προστίθενται σύντομα

   

espa el