Τι απαντά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε όσους τον αμφισβήτησαν στα νέα του καθήκοντα

Τι απαντά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε όσους τον αμφισβήτησαν στα νέα του καθήκοντα

Τι απαντά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε όσους τον αμφισβήτησαν στα νέα του καθήκοντα

 • Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στην Κηυπριακή τηλεόραση και αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να δεχτεί να γίνει Υφυπουργός Πολιτισμού.

  «Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, γνωριζόμαστε εδώ και 28 χρόνια, όταν ο ίδιος έκανε την διατριβή του στην Αθήνα κι εγώ έκανα τις πρώτες μου εμφανίσεις με τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Ερχόταν κατά καιρούς και μας έβλεπε. Επειδή ήμασταν και δύο Ελληνοκύπριοι και νέοι άνθρωποι, κρατήσαμε επαφή, δημιουργήσαμε μία φιλία η οποία μέσα στα χρόνια έδεσε και έχουμε πλέον μία οικογενειακή σχέση.

  Του εξέφρασα τη μεγάλη τιμή για την πρόταση που μου έκανε, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 24 ώρες να το σκεφτώ, γιατί αφήνω πίσω μία διαδρομή 30 χρονών και δεν είναι εύκολο. Έχω αντέξει και γνωρίζω αρκετά καλά πώς παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που με στεναχώρησε και με πείραξε στην αρχή, είναι ότι ερχόμενος στην Κύπρο, ήρθα για να κλείσω ζητήματα που αφορούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και ευρύτερα τον πολιτισμό που άλλοι δεν τα έχουν ακουμπήσει. Σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων είμαι γνώστης γιατί εγώ ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν απλά ερμηνευτής.

  Ανήκω σε τέσσερις φορείς οι οποίοι για 20 χρόνια επιδίωκαν για αυτά τα ζητήματα. Μπορεί να έφυγα με μία κιθάρα στα 14 μου και να έκανα μια διαδρομή αλλά παράλληλα ήμουν πάντα στα δρώμενα. Προτιμώ να μείνω στωικός, αλλά θα απαντήσω. Πριν λαλήσει τρεις ο πετεινός, έσπευσαν βιαστικά κάποιοι να προεξοφλήσουν την αξία μου, με αμφισβήτησαν κατευθείαν, πριν καν αναλάβω. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μία πίστωση χρόνου για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει και δεν λέω ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Αν δεν είμαστε ικανοί, εδώ είμαστε κι αν δεν πετύχουμε θα πάμε στο σπίτι μας», ανέφερε.

  via

   

   

espa el