Τι είναι η τάση "hot bedding" που κερδίζει ολοένα και περισσότερους

Τι είναι η τάση "hot bedding" που κερδίζει ολοένα και περισσότερους

Τι είναι η τάση

 • Οι τιμές ενοικίασης ακινήτων στο Τορόντο του Καναδά έχουν φτάσει στα ύψη, όπως φαίνεται και από μία άκρως περίεργη αγγελία στο Facebook Marketplace όπου άτομο νοίκιαζε μισό κρεβάτι - ναι καλά διαβάσατε - έναντι 900 καναδικών δολαρίων (περίπου 550 ευρώ).

  Η αγγελία, που πλέον έχει κατέβει, απευθυνόταν σε κάποια «καλόβολη γυναίκα, για να μοιραστούμε την κυρίως κρεβατοκάμαρα και ένα υπέρ-διπλο κρεβάτι».  Η ενδιαφερόμενη θα έπρεπε να προπληρώσει ως εγγύηση 1.900 καναδικά δολάρια. 

  Η μεσίτρια Anya Ettinger, που εργάζεται στην καναδική μεγαλούπολη, ανήρτησε ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο επικρίνει εντόνως την αγγελία και το οποίο έχει γίνει viral με περισσότερες από 600.000 προβολές.

  Έκανε λόγο για δείγμα του πόσο άσχημα πάνε τα πράγματα στην αγορά του Τορόντο, της δεύτερης πιο ακριβής πόλης στον Καναδά.  «Όταν σκέφτεσαι ότι η αγορά του Τορόντο δεν μπορεί να γίνει χειρότερη, έγινε» σχολίασε η Ettinger. 

  «Αυτό είναι τόσο παλαβό. Να νοικιάζετε ένα χώρο στο κρεβάτι σας για 900 δολάρια το μήνα; Δεν απορώ γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι μισούν την πόλη» συμπέρανε.  

  Παρά τα αυστηρά σχολιά της, ωστόσο, φαίνεται ότι το "hot bedding", όπως έχει ονομαστεί η τάση τού να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με έναν ξένο για να εξοικονομήσεις χρήματα - φαίνεται πως είναι σε αναδοική τροχιά.  Μια έρευνα του 2021 από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, στην οποία συμμετείχαν 7.000 διεθνείς φοιτητές που ζουν στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 3% των ερωτηθέντων είχε καταφύγει στο "hot-bedding" για να εξοικονομήσει χρήματα από το ενοίκιο.

  via

   

espa el