Τουρίστρια πήγε στην Τόνγκα για μίνι διακοπές κι έμεινε… 18 μήνες

Τουρίστρια πήγε στην Τόνγκα για μίνι διακοπές κι έμεινε… 18 μήνες

Τουρίστρια πήγε στην Τόνγκα για μίνι διακοπές κι έμεινε… 18 μήνες

 • Η 27χρονη Zoe Stephens ξεκίνησε να κάνει τις διακοπές της στη μακρινή Τόνγκα, μία νησιωτική χώρα που αποτελείται από περίπου 170 νησάκια, κάπου στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

  Για να φτάσει κάποιος από την Ευρώπη στην Τόνγκα πρέπει να κάνει να ταξίδι περίπου 24 ωρώ, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό τώρα.

  Η κοπέλα που τα τελευταία χρόναι μένει στην Κίνα έπεσε πάνω στη συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς στο μικρό διάστημα που βρισκόταν στην Τόνγκα, επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα και γενικό lockdown όπως και σε τόσες άλλες χώρες.

  Η χώρα κατάφερε μέχρι και σήμερα να μην έχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού, αλλά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ότι αφορά τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις.

  Η Zoe Stephens όμως κατάφερε και βρήκε την άκρη όσον αφορά στα οικονομικά της, αφού πολλοί θα θέλαμε να “εγκλωβιστούμε” σε ένα νησιωτικό παράδεισο. Έκανε τηλεργασία και παράλληλα φυλούσε ένα σπίτι στο νησί, καθώς οι ιδιοκτήτες της είχαν ακριβώς την ίδια τύχη με εκείνη. Είχαν δηλαδή "εγκλωβιστεί" σε άλλο μέρος και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην Τόνγκα.

  Η Τόνγκα έχει ακόμα κλειστά τα συνόρά της, αλλά όλα δείχνουν ότι στις 30/8 θα γίνει άρση των περιορισμών κα ιτότε η Zoe Stephens θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της με … λίγους μόλις μήνες καθυστέρησης.

espa el