Ρομπότ κλαδεύει δέντρα στην Ιαπωνία

Ρομπότ κλαδεύει δέντρα στην Ιαπωνία

Ρομπότ κλαδεύει δέντρα στην Ιαπωνία

 • Μοιάζει με ένα τεράστιο, μοχθηρό ρομπότ από την επιστημονική φαντασία της δεκαετίας του 1980, όμως ο νέος ανθρωποειδής υπάλληλος των σιδηροδρόμων της Δυτικής Ιαπωνίας σχεδιάστηκε με σκοπό να μην έχει τίποτα πιο μοχθηρό από το να ζωγραφίζει και να ασχολείται με την κηπουρική.
  Αυτή η μεγάλη μηχανή με τα τεράστια χέρια, το ακατέργαστο, δυσανάλογα μικρό κεφάλι που μοιάζει με τον Wall-E και τα μάτια σαν κουτάκια αναψυκτικού, τοποθετημένα σε ένα φορτηγό - το οποίο μπορεί να κινείται στις ράγες - θα χρησιμοποιηθεί για εργασίες συντήρησης στο δίκτυο της εταιρείας.

   

  Ο χειριστής του κάθεται σε ένα πιλοτήριο στο φορτηγό, «βλέπει» μέσα από τα μάτια του ρομπότ μέσω καμερών και χειρίζεται εξ αποστάσεως τα ισχυρά άκρα και χέρια του.

  Προς το παρόν, το κύριο καθήκον του ρομπότ θα επικεντρωθεί στο κλάδεμα κλαδιών δέντρων κατά μήκος των σιδηροτροχιών και στη βαφή μεταλλικών πλαισίων που συγκρατούν τα καλώδια πάνω από τα τρένα, δήλωσε η εταιρεία.
  Η τεχνολογία θα βοηθήσει να καλυφθούν οι ελλείψεις εργαζομένων στη γερασμένη Ιαπωνία, καθώς και να μειωθούν τα ατυχήματα, όπως οι εργαζόμενοι που πέφτουν από ψηλά σημεία ή παθαίνουν ηλεκτροπληξία, δήλωσε η εταιρεία.

  via

espa el