Cine news: Beyonce, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς και Ντόναλντ Γκλόβερ ζωντανεύουν τον «Βασιλιά των Λιονταριών»

Cine news: Beyonce, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς και Ντόναλντ Γκλόβερ ζωντανεύουν τον «Βασιλιά των Λιονταριών»

Cine news: Beyonce, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς και Ντόναλντ Γκλόβερ ζωντανεύουν τον «Βασιλιά των Λιονταριών»

  • Στον απόηχο της σαρωτικής επιτυχίας της ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στους κινηματογράφους, ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» έρχεται να διεκδικήσει ξανά τον κινηματογραφικό θρόνο του δια χειρός Τζον Φαβρό («Το Βιβλίο της Ζούγκλας», «Iron Man»). Και σαν να μην έφταναν τα ονόματα των Τζέιμς Ερλ Τζόουνς και Ντόναλντ Γκλόβερ («Atlanta») στο καστ, το στούντιο φαίνεται πως βρίσκει «βασιλικό» ταίρι στον Σίμπα, με την Queen B αυτοπροσώπως, δηλαδή την Beyonce.

    Βραβευμένη με Γκράμι και με κινηματογραφικές συμμετοχές σε μιούζικαλ («Dreamgirls»), κωμωδίες («Austin Powers in Goldmember»), ταινίες κινουμένων σχεδίων («Epic») και θρίλερ («Obsessed»), η Beyonce θα είναι η φωνή της Νάλα, χαρακτήρα που είχε ερμηνεύσει στην ταινία του 1994 η Μόιρα Κέλι («Twin Peaks: Fire Walk With Me») και στο τραγούδι η Σάλι Ντβόρσκι («Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου»).

    Οι νοσταλγοί των ντισνεϊκών μιούζικαλ των 90s θυμούνται επίσης καλά πως ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς ήταν η φωνή του Μουφάσα και στην πρωτότυπη ταινία του 1994, και προφανώς δεν υπάρχει κανένας άλλος ηθοποιός που θα μπορούσε να (ξανα) υποδυθεί τον χαρακτήρα. Από την άλλη ο Γκλόβερ, έτοιμος μετά τη φόρα (και τη Χρυσή Σφαίρα) του «Atlanta» φαίνεται ιδανικός για το ρόλο του μικρού Σίμπα που οφείλει να διεκδικήσει το θρόνο που έχει σφετεριστεί ο κακός θείος του Σκαρ. Λέτε οι παραγωγοί να κάνουν την έκπληξη και να ξαναακούσουμε τον σαρδόνιο Τζέρεμι Άιρονς ξανά στο ρόλο;

    Η νέα ταινία θα παραμείνει μιούζικαλ όπως η αρχική εκδοχή της, οπότε θα ακούσουμε ξανά την μουσική του Χανς Ζίμερ και τα τραγούδια του Έλτον Τζον. Και οι δύο είχαν κερδίσει τα όσκαρ μουσικής και τραγουδιού («Cant You Feel the Love Tonight») το 1995.