Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει την μπασκετική του καριέρα στους Μαϊάμι Χιτ
-
Τέλος εποχής. Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον ουσιαστικά μπασκετμπολίστας των Μαϊάμι Χιτ, αφήνοντας πίσω του τους Μιλγουόκι Μπακς μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA ήθελε εδώ και καιρό να αποχωρήσει. Τελικά καταλήγει στη Φλόριντα και τους Χιτ, οι οποίοι θα επεκτείνουν πρόωρα το συμβόλαιό του για να τον μετατρέψουν στον απόλυτο ηγέτη τους.
Η ανταλλαγή είναι από τις λεγόμενες... blockbuster. Όπως λένε οι πληροφορίες, στους Μπακς θα καταλήξουν οι Τάιλερ Χίρο, Κασπάρας Γιακουτσόνις, Χάιμε Χάκες, Κελέλ Γουέρ, καθώς και τρεις επιλογές πρώτου γύρου στο Draft και άλλη μία δεύτερου.Σε 13 σεζόν στο NBA, ο Γιάννης κατέγραψε με τους Μπακς 24.1 πόντους, 9.9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ ανά 32.7 λεπτά σε 895 αγώνες κανονικών περιόδων, ενώ φυσικά κατέκτησε το πρωτάθλημα και δύο βραβεία MVP.
Πιο αναλυτικά αποχωρεί απο την ομάδα του Μιλγουόκι ως:
- 1ος σκόρερ
- 1ος ριμπάουντερ
- 1ος πασέρ
- 1ος σε αγώνες
- 1ος σε λεπτά συμμετοχής
- 1ος σε μπλοκ
- 1ος σε αμυντικά ριμπάουντ
- 1ος σε επιθετικά ριμπάουντ
- 1ος σε εκτελεσμένες και εύστοχες βολές
- 1ος σε εύστοχα σουτ
- 1ος σε triple-doubles
- 2ος σε κλεψίματα στην ιστορία του οργανισμού